Kultura
Aktuelno

DONOSI SREĆU I TJERA BOLEST Na dan Vaskrsa ovo cvijeće obavezno unesite u vaš dom

Cvijeće ima veoma važno mjesto u obilježavanju Vaskrsa, jednog od najradosnijih hrišćanski praznika.Cvijeće ima veoma važno mjesto u obilježavanju Vaskrsa, jednog od najradosnijih hrišćanski praznika.

Ukolko baš ona bude krasila vašu svečanu uskršnju trpezu, imaćete jak znak uspjeha.

LJILJAN

Ljiljan u sebi objedinjuje vladarsko, dostojanstveno držanje, strastveni, gotovo opojni miris, a ipak uspijeva da zadrži i svoju urođenu nježnost i nevinost. Važan je simbol milosrđa i bezuslovne ljubavi.

Ovaj prelijepi cvijet u direktnoj je vezi sa nadom, vjerom, plodnošću i rađanjem, te se nerijetko naziva i “rajski cvijet”.

Red Easter eggs in a nest of hay, tied a lace ribbon, close-up , lying on a white wooden background still life

ĐURĐEVAK

Đurđevak simboliše povratak sreće i čistoću srca. Prema predanju, vjeruje se da su se suze Bogorodice ispred krsta Isusa Hrista pretvorile u cvijet đurđevka. Sa druge strane, jedna legenda kaže i da je cvijet nastao od Evinih suza kada je morala da napusti Rajski vrt.

U stara vremena momci i djevojke su brali đurđevak, jer su vjerovali da donosi sreću u ljubavi. Takođe, ovo opojno cvijeće poklanjalo se na praznik mladog sunca, u maju mjesecu. Otada potiče i krilatica da mladost računa godine po đurđevku, a starost po zimama.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button