Politika

EKSKLUZIVNO: DRAMA U GRADSKOM ODBORU PDP-A ZBOG LISTE ZA ODBORNIKE

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, vodi se velika bitka između toga ko će biti nosilac liste za Banjaluku u Gradskom odboru PDP-a. Najbliži tome po radnom stažu u nečasnim radnjama za Stanivukovića, je Nebojša Drinić, zvani Drina-trećina, ali kako saznajemo, Branislav Borenović se tome protivi jer, prema njegovim riječima, Drinića bije toliko loš glas u gradu zbog „trećinskih“ poslova, da je čak i Borenović uspio da procijeni da bi to bilo loše za cijelu stranku.

Protivljenje da Nebojša Drinić nosi listu iskazao je i Dragan Milanović, aktuelni odbornik PDP-a, koji takođe navodi kao argument negativan imidž koji Drina-trećina nosi sa sobom.

Međutim, za sada nam je nepoznato kako će na sve to reagovati Nebojša Drinić kojemu i nije toliko stalo do imidža dok god kapa para oteta od naroda.

Ništa bolja situacija nije ni ako se spustimo niže na listu, gdje se bije bitka između starih kadrova, Smiljane Moravac-Babić, aktuelne odbornice, Krste Golijanina i Jove Savanovića, takođe aktuelnih odbornika, i „mladih lavova“, prije bismo rekli mačkica, Bojana Kresojevića, Adriane Basare, Milade Šukalo. Ruku na srce, među njima nema podjele na mlade i stare, jer su i mladi kadrovi, Drinić, Basara, Šukalo i Kresojević kao rogovi u vreći. Razlog – ko će više oteti od građana i ko će se više uplusati.

Naši izvori tvrde da Drinić i Kresojević, te Drinić i Milanović uopšte ne razgovaraju. Poslove su podjelili nekako, zna se šta je čiji teren, ko gdje i koliko uzima, pa za sada, bar za javnost, nema većih turbulencija.

Ono što ih krasi jeste zajednička želja da ostanu na sadašnjim pozicijama koje su im za kratko vrijeme omogućile da se enormno obogate, a na brzini bogaćenja bi im pozavidio i sam Milorad Dodik.

Dok časni radnici Gradske uprave i cijele Banjaluke nijemo gledaju bahaćenje ljudi bliskih Stanivukoviću, njihova jedina briga je kako pred kraj mandata prigrabiti još novca.

Zato se naštimavaju regulacioni planovi i dodjeljuju sumnjivi poslovi.

Kako će se saga sa listom završiti, saznaćemo uskoro. Pokušaj Branislava Borenovića da skrivanjem Drine-trećine umanji štetu koju PDP već trpi zbog politike Draška Stanivukovića je apsolutno nebitan u cijeloj priči.

Ono što je interesantno jeste da otkada je Milorad Dodik tvitnuo da će sa Drinićem pred narod, da se Drinić prilično sklonio iz javnosti.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button