Bez kategorijeDruštvo

(FOTO)Banjaluka: Građani protiv gradnje dva nebodera u Boriku

Stanari banjalučkog naselja Borik, okupili su se večeras u krugu Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” i još jednom poručili da se protive izmjenama regulacionog plana za ovaj dio grada, koji kako navode, predviđa izgradnju dva nebodera u ovom naselju.

Stanari ovog gradskog naselja kažu da se protive betonizaciji ovog naselja. Kažu da nisu protiv gradnje ali da ona mora biti po standardima humanog življenja uz zelenilo i druge sadržaje koji ne ugrožavaju normalan život

Tražimo da se odustane od izgradnje nebodera, gradnja dvosmjerne ulice kroz sadašnji parking i rušenje naselja koje je, kako navode okupljeni građani, napravljeno planski i po pravilima struke.

Predloženim nacrtom Regulacionog plana na mjestu sadašnje male pijace, predviđena je izgradnja nebodera od 14 i 15 spratova. Druga sporna lokacija je prostor bivše fabrike Fruktona, koja godinama ne radi, a gdje je predviđena gradnja kompleksa do 10 spratova.

Građani traže očuvanje zelenih površina i povećanje kapaciteta za parking odnosno izgradnju podzemnih garaža.

Građanima je dosta betonizacije i zgrada. Ne žele dopustiti da Stanivuković gleda na Banjaluku kao na svoje dvorište i dvorište tajkuna. Banjaluka nije samo tajkunska.

(BN/Pijemont)  Foto: BN

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button