Politika
Aktuelno

Poziv nadležnim da ne štite odgovorne za kriminal

– Zatraženo je da se prestane štititi odgovoran za ubistvo 11 Dobolija i štetu od nekoliko stotina miliona КM u poplavi 2014. godine, pljačku, rušenja, urbicid i bezakonje, kao i ostali prijavljeni, koji su izuzetno opasni za zajednicu.

Centar za humanu politiku zatražio je od Okružnog javnog tužilaštva u Doboju hitno postupanje po više krivičnih prijava i krivično gonjenje odgovornih za masovne nezakonite izmjene regulacionih planova, rušenje gradske uprave, sportske dvorane i doma vojske, izvođenje zakonom zabranjenih radova u velikom i malom koritu Bosne koji su izazivali i nastavljaju  izazivati opšta opasnost, uzurupaciju zemljišta koje pripada privatizovanim stambenim zgradama i povrede prava građana.  

Dalje navode da je zatraženo da se prestane štititi odgovoran za ubistvo 11 Dobolija i štetu od nekoliko stotina miliona КM u poplavi 2014. godine, pljačku, rušenja, urbicid i bezakonje, kao i ostali prijavljeni, koji su izuzetno opasni za zajednicu.

Iskazana je zabrinutost što po prijavama postupaju tužioci koji su skrivali prijave, krivično gonili nezaštićene koji su davali pomoć višečlanim porodicama i zastupali optužnicu pogodujući optuženima.

Iz Centra za humanu politiku su sugeridsli da se zamijene postupajući tužioci ukoliko nisu spremni da se zamjere i krivično gone prijavljene ili da se zatraži izuzeće dobojskog tužilaštva.

Podsjetimo da su iz Centra za humanu politiku podnijeli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, sadašnji i bivših, u dobojskoj gradskoj upravi.

Zbog izazivanja opšte opasnosti u vrijeme velikih poplava 2014. godine vodi se sudski proces protiv bivšeg gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i tadašnjeg šefa Odsjeka Civilne zaštite.

(BN TV)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button