Banja LukaDruštvo

Stanivukovića iznenadilo ljeto: Podijelio besplatne priključke, a slavine bez vode

Već četvrtu godinu zaredom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iznenadilo je ljeto. Baš kao što ga iznenadi zima, a vidjeli smo iznenadili su ga i ona druga dva godišnja doba. Jesen – lišćem koje je, nećete vjerovati, opadalo i stvaralo blato na trotoarima, a proljeće travom koju je, gle čuda, trebalo pokositi.

I ovog ljeta 2024. godine Banjalučani u prigradskim naseljima Piskavica, Kuljani, Dragočaj, nemaju osnovne uslove za život. Umjesto vode dobili su besplatne vaučere za priključke na vodovodnu mrežu i pokoju cisternu vode. Dobili su i po ko zna koji put pusta obećanja da će problem vodosnabdijevanja biti riješen u narednom periodu. Doduše, u Kuljanima, Barlovcima, ali i Donjim Kolima, gdje je prošle godine uloženo 1,2 miliona maraka, danas se ljutito mještani pitaju gdje je nestao novac jer su ponovo u nevolji zbog nefunkcionalnih novih rezervoara.

Slična stvar je i u Potkozarju. Sistem je loše izveden, ali umjesto realizacije samo obećanja. I topla ljudska fotografija.

Ono što je zabrinjavajuće jeste pokušaj da se dopremanje cisterni s vodom predstavi kao rješenje problema vodosnabdijevanja. Jer, sudeći prema takvoj politici, prigradskim naseljima ne treba vodovod, mogu se zadovoljiti i fizičkim skladištenjem vode. A, slavine su valjda samo za ukras.

Umjesto o rješavanju infrastrukture, gradski oci i sinovi trošili su milione na nepostojeća šetališta u Jevrejskoj ulici, na izgradnju parkova u parkovima. A, dok Banjalučani vape za vodom, par miliona biće gradskog novca biće spiskano na vještačko jezero tik uz Vrbas kojem se, bar za sada, raduju samo komarci.

Možda nedostaje vode, ali zato se i na betonizaciji aktivno radilo, pa će ovo ljeto, sudeći po svemu, biti pakleno. Ostaje da vidimo da li će Banjalučani iskoristiti priliku da nagomilane probleme riješe već u oktobru glasom protiv Stanivukovica, odnosno protiv betonizacije i tajkunizacije Banjaluke.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button