Politika

(VIDEO) Da li Dodik pušta Stanivukovića niz vodu?!

Kako smo i ranije pisali, režim je u Banjaluci najavio dva svoja kandidata, Stanivukovića koji je već odavno u simbiozi sa režimom i koji je kandidaturu kupio kod Branislava Borenovića u nadi da će ga za obnovu mandata podržati dio SNSD-a naklonjen Miloradu Dodiku i Nikolu Šobota čiju je kandidaturu, uprkos Dodikovom protivljenju izgurao Vlado Đajić.

Velika pometnja i sluđenost vlada među pristalicama SNSD-a, a koja je prouzrokovana tihim ali nepremostivim sukobom između Dodika i Đajića, a čiji je uzrok Stanivuković. Naime, Stanivuković je gradonačelnik za čijeg mandata su Dodikovi tajkuni najaviše omastili brke u samom gradu, koji je pogodovao dvorskoj firmi Prointer i omogućio im izgradnju nebodera od 15 spratova, a ujedno radi se o lažnom opzicionaru koji politički podržava Dodika i kao takav koristan je Dodiku da bude u redovima opozicije. S druge strane, Vlado Đajić ima nesagledivu ličnu mržnju prema Stanivukoviću i nikako nije htio pristati da SNSD ne kandiduje nikog, pa je svim silama, uz prijetnju Dodiku da će pocijepati Gradski odbor SNSD Banjaluka, kandidovao Nikolu Šobota.

Članovi i simpatizeri SNSD-a u ovom momentu nisu načisto da li je njihov kandidat Stanivuković ili Šobot. Iako je Stanivuković mislio da će uz dio režimskih glasova i uz pomoć Milorada Dodika lako obnoviti mandat, posljednja istraživanja pokazuju da je on po rejtingu treći kandidat iza Jelene Trivić i Nikole Šobota.

Toga je svjestan i Milorad Dodik, koji se sve češće pojavljuje u javnosti sa Šobotom poručujući Stanivukoviću da se za obnovu mandata snađe sam. Na nedavno održanom finalnom boks meču, koji se odžao u Banjaluci, Šobot se pojavio u društvu Milorada Dodika. Na istom boks meču bio je prisutan i Draško Stanivuković.

Da li je Dodik poveo Šobota sa sobom da bi primirio Vladu Đajića ili će nevoljno morati zaigrati na njega jer je Stanivuković, žargonski rečeno, “izduvao”, pokazaće dani pred nama.

U svakom slučaju, “magični” Stanivuković je uspio da napravi nepremostiv razdor između Borenovića koji ga je podržao i Crnadka koji nije podržao njegovu kandidaturu jer je svjetsan da se radi o režimskom kandidatu. Uz to, još magičniji Stanivuković je svojom kandidaturom i simbiozom sa Dodikom uspio da napravi razdor i u banjalučkom SNSD-u, na relaciji između pristalica Vlade Đajića i Milorada Dodika. Razdor u PDP-u se ne može sakriti niti se iko trudi da ga krije, dok je razdor u SNSD-u najbolje vidljiv u pisanju i izvještavanju režimskih medija. ATV i RTRS koji su pod kontrolom Dodika još uvijek promovišu Stanivukovića, dok ga portali pod kontrolom Đajića napadaju.

U narednom periodu, vidjećemo da li je Dodik potpuno okrenuo leđa Stanivukoviću jer je shvatio da on nema nikakve šanse za pobjedu. Njegovo pojavljivanje sa Šobotom govori u prilog toj činjenici. Svakako čeka nas zanimljiva kampanja.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button