Politika

“Bahate se, a ne daju više novca za javnu kuhinju”

“Nedopustivo je da se Grad Trebinje hvali budžetom od 50 miliona KM, što je istorijski maksimum, a da istovremeno odbija povećanje budžetskih sredstava za rad Javne kuhinje”, poručili su GO Narodnog fronta Trebinje.

Saša Borjan, predsjednik Gradskog odbora NF u Trebinju, je na sjednici Skupštine Grada Trebinja u sklopu tačke vezane za rebalans budžeta za tekuću godinu predao amanda kojim bi se izdvajanja za rad Javne kuhinje povećala sa postojećih 65 hiljada godišnje na 125 hiljada, ali ovo povećanje u iznosu od 60 hiljada KM skupštinska većina nije usvojila.

Ovakav odnos lokalne vlasti prema naajugroženijoj kategoriji je slika i prilika bahatosti aktuelne trebinjske vlasti, ističe Borjan.

“Grad Trebinje je grad koji ima budžet od 50 miliona maraka i smatramo da je tih 60 hiljada maraka bilo nešto najmanje što je Grad mogao da izdvoji. Ako već imamo novca za osvjetljavanje mostova u Trebinju u iznosu od 900 hiljada maraka, kako to da nema osjećaja za ove ljude koji su u najvećoj potrebi!?”, rekao je Borjan.

Duško Miljanović dodaje da je u trenutnom budžetu Grada Trebinje istorijska samo bahatost vladajuće koalicije.

“Oni koji su u zgradi Gradske uprave odlučili da Narodnoj kuhinji ne treba više novca, u zgradi preko puta, u ERS-u donose sramnu odluku da nabave skupocjeni luksuzni namještaj. Desetine hiljada maraka bacaju na stolice kojih se ne bi postidio ni šeik iz bogate arapske zemlje.

To su sve dokazi bahatosti i neodgovornosti i odustva empatije vladajućih. Pozivam ih da iznađu sredstva za narodnu kuhinju i isprave bar malo nepravdu prema građanima Trebinja”, kaže Duško Miljanović.

Narodni front je predložio ideju za pomoć najugroženijim kategorijama, a jedna od njih je instaliranje frižidera solidarnosti.

“To bi bili instalirani frižideri u kojima bi se ostavljali obroci kako bi ljudi, čije dostojanstvo ipak ne dozvoljava da dođu u javnu kuhinju, mogli da uzimaju obroke ispred Eparhije”, iznio je Petar Gutić.

Ukoliko Grad Trebinje ne poveća budžetska izdvajanja za rad Javne kuhinje, iz Narodnog fronta su najavili radikalizaciju borbe za najugroženije kategorije, što bi uključilo i podjelu letaka sa imenima svih onih odbornika koji su glasali protiv predloženog amandmana.

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button