Hronika
Aktuelno

Banjalučanin osuđen na 3 i po godine zatvora: Drugu zadao tri ubodne rane, izrečene su mu mjere obaveznog PSIHIJATRIJSKOG LIJEČENJA

Zlatko Vidović (43) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Borisa Zorića u oktobru 2019. godine.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu, te potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Osim kazne zatvora Vidoviću je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, kao i čuvanje u Zavodu za psijitrijsku forenziku na Sokocu.

Zločin se dogodio 16. oktobra 2019. godine u stanu Vidovićević roditelja u Banjaluci. Optuženi i žrtva su bili prijatelji, a kritične večeri su se posvađali i sve je ubrzo preraslo u fizički obračun.

U presudi se navodi da je Vidović zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed zavisnosti od alkohola i opijata, a kritično veče u krvi mu je izmjerena koncentracija od 1,5 g/kg.

– Optuženi je uzeo čakiju, sa dužinom sječiva od osam centimetara. Zorića je prislonio uz vrata, a onda mu je čakiju prislonio uz tijelo. Kada je oštećeni uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik, gdje se sapleo i pao, dok je ležao na podu, optuženi mu je prišao i nožem zadao tri ubodne rane u predjelu lijeve strane grudnog koša, lijevog ramena i lijeve podlaktice. 

Tom prilikom je njegov brat uspio da mu oduzme nož – navodi se u presudi.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button