Politika

Borenović kao prvi čovjek Stanivukovićevih poslušnika; Lista PDP-a na kojoj nema nijednog opozicionara

Sinoć je banjalučki PDP usvojio svoju listu za kandidate za odbornike, a koju će predvoditi Branislav Borenović, predsjednik stranke. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, iza Borenovića će se naći poslanici Mirna Savić-Banjac, Nebojša Drinić, Tanja Vukomanović, pa tek onda dosadašnji odbornici, radnici Gradske uprave i savjetnici: Dragan Milanović, Milada Šukalo, Bojan Kresojević, Jovo Savanović, Smiljana Moravac – Babić, Krsto Golijanin, Adriana Basara, Duško Tadić, Vedrana Prole, Duško Tadić, Ognjen Savanović, Vuk Višekruna i drugi.

Ono što je jasno iz njihove liste jeste da se boje rezultata na sljedećim izborima, pa su stoga na listu prvo stavili sve poslanike kako bi listu „povukli“ i izborili više mandata. Takođe se vidi da je Stanivuković na listu stavio i radnike Gradske uprave, a koji su doskora bili članovi i simpatizeri SNSD-a, počevši od Adriane Basare, preko Vuka Višekrune, pa do Duška Tadića.

Sam Branislav Borenović, kao predsjednik stranke koja je u raspadu, napisao je status u kojem sam sebe ubjeđuje da su najjača stranka u Banjoj Luci, te kako se bori protiv SNSD-a i lažne opozicije. Kasnije je obrisao taj dio, nakon što je shvatio da će dobiti salvu negativnih komentara. O lažnoj opoziciji Borenović nema apsolutno nikakvo pravo da priča, jer biti u opoziciji 20 godina, primati platu od 8000 KM, kupovati stanove i praviti zgrade ne može nijedan iskreni opozicionar. Saradnja Stanivukovićeva sa Dodikom koju Borenović itekako podržava takođe ne odražava opozicioni rad. Borenović je ovim statusom poručio Narodnom front, Vukanoviću, SDS-u, Saši Laziću Medi, kao i svojim stranačkim kolegama Crnadku i Grmuši, da oni nisu opozicija, jer su odlučili podržati Jelenu Trivić, a da su samo on i Stanivuković opozicija. Toliko se u svojoj glavi rastrojio, da ne zna više ni šta piše. Druženjem sa Stanivukovićem odrekao se opozicije, tako da kada spomene opoziciju i gore nabrojane ljude, trebao bi da ustane i da o njima govori sa poštovanjem.

Borenović koji kaže da ne vodi tastatura ratove

Piši-briši Borenović je napisao da ne vodi ratove preko tastature, a samo dan-dva ranije je ratovao sa Aleksandrom Jankoviće, čestitim opozicionarom iz Novog Grada, kojeg je zakulisnim radnjama upravo Borenović otjerao iz PDP-a.

Borenović koji vodi tastatura rat

Pored toga što briše statuse i mijenja ih kad mu drugi narede (sjećamo se podjele članskih karata, kada je Borenović prvo napisao da je bilo 300 ljudi, pa je nekon Stanivukovićeve intervencije ispravio i slagao da ih ima 600), Borenović pati i od amnezije, pa događaje od samo nekoliko dana ranije zaboravlja. 

Sve u svemu, dobro je da Borenović nosi listu, jer bez obzira na svesrdnu Stanivukovićevu pomoć (koji mu vraća dug zbog podrške za kandiduru), neće moći postići neki rezultat. Prvi razlog je što ga ljudi ne vole, a drugi je što se zamjerio Driniću i ponizio ga rekavši da bi Drinić na broju 1 narušio ugled partije. Drinić je osvetnik i sve će uraditi da mu vrati to poniženje. 

Ovi izbori će svakako biti zanimljivi, posebno za PDP, koji će ga unutrašnjim borbama uništiti u potpunosti. 

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button