RegionPolitika

“Bukvalno širenje mržnje” Vučić pričao o jezivoj kampanji protiv Srbije koja se vodi u Sarajevu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prethodna dva dana iz Sarajeva, bez ikakvog osnova, vođena najprljavija kampanja protiv Srbije i “bukvalno širenje mržnje”.

On je dodao da je ta “jeziva kampanja” u Sarajevu i BiH organizovana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju, da bi na kraju ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ministar odbrane Zukan Helez rekli da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Govoreći o nedavnom dolasku kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, Vučić je podsjetio da je to organizovano čitavu deceniju, svake godine, i zapitao zbog čega je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH.

– Čak i vaši mediji su to radili u Beogradu, želeći da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu – rekao je Vučić novinarima u Rudnom kod Kraljeva.

Povodom izjave Veslija Klarka da Vučić želi da razbije BiH i uzme sjever samoproglašenog Kosova, kao i američkog predsjednika Džozefa Bajdena kako je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine spriječilo etničko čišćenje na ovim prostorima, Vučić je ocijenio da su oni prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija ne želi nikoga da osvaja.

Govoreći o kampanji protiv projekta “Јadar”, Vučić je rekao da je to bilo “pravo malo remek djelo najmanje dvije zapadne službe”.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button