RegionPolitika

Đurić u Vašingtonu: Srbija vodi računa o svojim interesima

– Na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić prisustvovao je u Vašingtonu prijemu povodom 75 godina od osnivanja organizacije NATO.

Šef srpske diplomatije razgovarao je tom prilikom sa predstavnicima zemalja članica i zemalja partnera o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama. 

Imajući u vidu da se saradnja Srbije i NATO odvija kroz program “Partnerstvo za mir”, čiji smo član od 2006. godine, Đurić je sagovornicima preneo opredeljenost naše zemlje ka politici vojne neutralnosti, kao i otvorenost za dalje unapređenje saradnje u okviru raspoloživih mehanizama tog programa.

Naglasivši da Srbija, kao samostalna i suverena država, vodi računa o svojim nacionalnim interesima, ministar je ukazao i da, kroz učešće u brojnim mirovnim misijama, naša zemlja aktivno doprinosi izgradnji mira i stabilnosti širom sveta.

Prema njegovim rečima, Srbija je, kao kredibilan međunarodni činilac, spremna da sa inostranim partnerima sarađuje na očuvanju bezbednosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu, što se može videti i na primeru dobre saradnje Vojske Srbije i misije KFOR na Kosovu i Metohiji.

(Tanjug) Foto: MSP Srbije

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button