Politika

Dodik je spreman sve da stavi na kocku zbog novca, nama je opasnost od režima koji vodi

“Opasnost Republici Srpskoj najviše prijeti iznutra, od nakaradnog režima koji je vodi. Milorad Dodik je zarad novca spreman da sve stavi na kocku”, rekao je gradonačelnik Bijeljina Ljubiša Petrović u rubrici “Bez uvijanja” BN televizije.

Ono što najviše može da ugrozi opstanak Republike Srpske je njena ekonomija odnosno nestabilne finansije i loš život njenih građana, rekao je Petrović.

“Ako nemamo normalno finansiranje, likvidnost i privredni rast, logično je da će ljudi željeti da napuste ove prostore. Ne trebaju nam ni FBiH , ni stranci. Srpsku će ovaj nakaradni režim politikom prezaduženosti, nedoličnog i nediplomatskog ponašanja, predati na tacni. Nema potrebe da nam je neko otima, sami ćemo je predati pod terorom i opsadom režima”, jasan je Petrović. 

Pokušaj Milorada Dodika, predsjednika Srpske, da nas ubijedi da 9. januar nije ukinut kao Dan Republike Srpske je još jedna njegova perfidna igra jer ono što piše u dokumentu govori sasvim drugačije, ističe Petrović. 

Dodaje da 9. januar mora ostati Dan Republike Srpske.

“U dokumentu koji je Grad Bijeljina dobio putem Saveza opština i gradova Republike Srpske, u zaključku 29 jasno kaže da se više nigdje 9. januar ne pominje kao Dan Republike Srpske nego dan nastanka. To je potpuno drugačija formulacija. 

To se dešava jer je CIK predsjednik reterirao pred stancima. Oni su se uplašili”, mišljenja je Petrović.

Strah vladajućih je sve veći što se vidi u načinu na koji reaguju na sankcije, smatra Petrović. Nekada su sankcije ismijavali, svađali se sa strancima i vrijeđali ih, a sada se situacija promijenila, dodaje on.

“Sad sve ređe ismijavaju jer su oko sebe stvorili jedan obruč, zatvorili se u jednu ljušturu. Sad se pitaju šta će sa zapadnoevropskim tržištem. Sva vrata su blindirana, izvori finansiranja su presušili i sad su se ponovo, po ko zna koji put, sjetili istoka”, navodi Petrović.

Pokušaj da se SDS spriječi da izađe na izbore je dogovor Milorada Dodika i CIK-a, tvrdi Petrović.

“Ovo je još jedna apsurdna situacija. Uvijek se govorilo da je vladajući režim pod pritiskom stranaca, a CIK predsjednik je na vlast došao na tenkovima SFOR-a, zahvaljujući strancima. On nam sad prodaje nekakav patriotizam. On voli samo novac i gleda koliko da ga ukrade i zadrži za sebe. 

SDS je decenijama bila izložena udarima, sad i finansijske prirode. Ukinut joj je račun i onemogućeni finansijski tokovi. Sve je to jedna vrlo precizna, perfidna i osmišljena igra i oni sve vrijeme spremaju nove prevare”, tvrdi Petrović.

Odgovarajući na pitanje da li se vladajući SNSD u Bijeljini ponaša kao njihov partijski šef, Petrović kaže da su oni marionete koje su pokazale koliko vrijede i na koji način rade.

“Njima je važno da imaju što veći broj marioneta, onih koji pokušavaju da prirodna bogatstva Semberije, Bijeljine i finansijske tokove usmjere kao Bakincima i Laktišima. Po toj matrici su navikli da rade”, kategoričan je gradonačelnik Bijeljine.

“Narodu je sve jasnije šta je cilj vladajućih i narod to neće dozvoliti”, zaključuje Petrović.

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button