DruštvoPolitika
Aktuelno

Dodikova šefica gasi slobodne TV stanice koje posluju od marketinga

Jedina Agenciji za mjerenje TV gledanosti u BiH, “Audience Measurement ”, koja ima validne dozvole i licencu za rad, od sutra ima zabranu rada. Odluka je to Dodikove Milice Krstić Ristović, koja je nezakonito postavljena za direktoricu Instituta za metrologiju BiH. Pomenuta Agencija pravdu će potražiti na sudu, ali i ugrožene TV stanice.

Tako od ponedjeljka nema mjerenja gledanosti, ali ni novca za slobodne televizije koje su živjele od reklama i gledanosti.

Izražavajući javno protest, slobodne i nezavisne televizije, među kojima je i BN TV, ne mogu da vjeruju da niko od nadležnih u ovoj državi ne reaguje na nezakonite radnje i pravno nasilje koje sprovodi SNSD-ova direktorica Instituta za metrologiju, koja je na tu funkciju i došla na nezakonit način.

Očito njen osnovni zadatak jeste da po nalogu svog partijskog šefa Milorada Dodika ugasi TV kuće, koje samostalno rade i zavise od medijskog tržišta.

Posljedice odluka SNSD-ove direktorice Instituta su katastrofalne jer ukidanjem mjerenja programa neće biti reklama što će prouzrokovati gašenje TV stanica, jer će doći i do znatnog smanjenja prihoda, a time i do manje produkcije TV programa.

Nakon zabrane mjerenja gledanosti TV programa, jedinoj akreditovanoj agenciji u BiH, reagovale su brojne TV stanice, ukazujući na njene pogubne posljedice što će izazvati potpuni kolaps cijelog tržišta oglašavan

Većina TV kuća (osim RTRS, ATV i UNA TV) upozoravaju da će posljedice ovakve odluke biti i masovna otpuštanja zaposlenih, jer ako nema reklama nema ni novca za plate zaposlenih i funkcionisanje TV stanica.

Ovakva odluka Dodikove direktorice uvodi medijski mrak u Bosni I Hercegovini, gdje neće biti slobodnih i nezavisnih TV stanica.

Kako saznajemo, sudu će se obratiti brojne TV stanice, čiji rad direktno ugrožava SNSD-ova direktorica Instituta za metrologiju Milica Krstić Ristović.

(BN) Foto: Arhiva 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button