Banja LukaPolitika

Stanivuković u slobodnom padu, zbog katastrofalnog rejtinga gađao Drinića pepeljarom

Slobodan Vasković se na svom blogu osvrnuo na trenutnu političku situaciju u Banjaluci i iznio neke zanimljive informacije o Stanivukovićevoj frustraciji zbog lošeg rejtinga, koji opada iz dana u dan.

U nastavku prenosimo Vaskovićev tekst u cjelosti:

1. 

Istraživanja javnog mnjenja u posljednjih nekoliko mjeseci su pokazala da se Draško Stanivuković, kao kandidat za funkciju gradonačalnika Banjaluke, po rejtingu nalazi iza Jelene Trivić i Nikole Šobota.

2. 

Da je Trivićeva ispred Stanivukovića to je bilo i za očekivati. Međutim, pravo je iznenađenje da je Šobot, iako potpuni politički anonimus, prestigao Stanivukovića. Premda je Stanivuković lični kandidat Milorada Dodika, pokazuje se da glasači Crvene Sekte imaju potpuno drugačiji puls u odnosu na Dodika.

3. 

Očigledno je da Dodik i dalje ne kontroliše Gradski odbor SNSD-a Banjaluka, kao što ga nikada nije ni kontrolisao. Iako se trude da to tako ne izgleda u javnosti, i dalje se vodi oštar rat između frakcije Dodikovih poslušnika u Banjaluci i kadrova odanih Vladi Đajiću Crti. 

Ovdje treba reći da je Crta među simpatizerima Sekte u Banjaluci znatno omiljeniji od Dodika. Uostalom, Dodik je na posljednjim opštim izborima, uprkos pljački glasova, teško poražen u Banjaluci od Jelene Trivić, dok je Crta na nivou svoje izborne jedinice pobijedio Draška Stanivukovića.

4. 

Što se tiče Malog Zlog Patuljka, on u zadnje vrijeme trpi poraz za porazom. Posljednji u nizu tih poraza je odluka SDS-a da podrži Jelenu Trivić za gradonačelnika Banjaluke. Iako je Stanivuković uspio da novcem i obećavanjem zapošljavanja kupi dio članova Gradskog odbora SDS-a u Banjaluci, to mu nije bilo dovoljno da zadobije podršku tog odbora.

5.

Odmah po saznanju da je Trivićeva dobila potršku SDS-a, Stanivuković je održao sastanak sa najbližim saradnicima. Atmosfera na tom sastanku je bila komemorativna, a sastanak se manje više sveo na Stanivukovićev monolog, u kojem je vrijeđao saradnike, govoreći im da im je dao sve, da im je dopustio da pljačkaju koliko hoće, a da su ga oni ostavili da se bori sam. 

6.

Jedino spominjanjanja vrijedno sa tog sastanka je to da je Stanivuković u jednom momentu bacio pepeljaru ka Nebojši Driniću (nije ga pogodio), nakon što se Drinić javio za riječ i pokušao da objasni kako stanje nije toliko loše i da još postoje šanse da Stanivuković povrati izgubljeni rejting.

7.

Na kraju, treba reći da je Stanivukovićevo stanje očaja zasnovano na trenutnom stanju činjenica. Naime, on je svjestan da za svoju kandidaturu neće dobiti podršku niti jedne političke stranke u Banjaluci, pa čak ni koalicionih partnera Sekte. Zbog toga je sasvim izvjesno da on na predstojećim izborima neće osvojiti više od 15 % glasova, što će značiti kraj njegove političke karijere” – napisao je Slobodan Vasković na svom blogu.

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2024/06/drasko-stanivukovic-u-ocajnom-stanju.html

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button