Društvo

Drogu bacio u WC šolju, komšiji začepio odvod

Samo u BiH: Drogu bacio u WC šolju, pa komšiji začepio odvod.

Policijska akcija koja bi se mogla podvesti u rubriku “Vjerovali ili ne” zabilježena je u Mostaru, gdje je kako se sumnja, Mostarac, kada su mu policajci zakucali na vrata, u WC šolju bacio drogu, a pitanje je da li bi se za to ikad saznalo da u stanu, tri sprata ispod, nije začepljen kanalizacioni odvod.

Naime, pripadnici Odjeljenja za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u petak, 5. jula, izveli su dvije akcije na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine drogama.

U prvoj akciji su uhapsili Mostarca A.M. (39) od kojeg je pretresom oduzeta jedna plastična vrećica sa biljnom materijom koja asocira na marihuanu i jedan mobilni telefon.

U drugoj akciji su, ističu iz policije, po sudskoj naredbi pretresli stan vlasnika A. S. (40) iz Mostara.

Pretresom tog stana pronađeno je i oduzeto: kompletna laboratorija (oprema) za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene materije koja asocira na tu drogu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice.

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacionog odvoda.

Naime, vlasnik stana izvadio je nepoznatu biljnu materiju, a koju je, kako se vjeruje, A.S. pokušao uništiti prije ulaska policajaca u pretres stana, na način da je odbacio drogu u odvod WC-a svog stana.

(Nezavisne novine) Foto: MUP HNK

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button