Društvo

Epilog akcije “Šljivice”: Drugi čovjek SIPA U BJEKSTVU, uhapšeno 13 osoba, zaplijenjeni MATERIJALNI DOKAZI u vrijednosti 450.000 maraka

U akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH kodnog naziva “Šljivice” juče je uhapšeno 13 osumnjičenih za organizovani kriminal i šverc cigaretama, dok je jedna osoba u bjekstvu, a radi se o zamjeniku direktora SIPA Zoranu Galiću.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, proveli su 9. jula 2024. godine operativnu akciju kodnog naziva „Šljivice“ te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda BiH– saopšteno je iz SIPA.

FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

Dodaju kako je jedna osumnjičena osoba u bjekstvu, dok je 13 osumnjičenih lišeno slobode tokom provođenja operativne akcije te su u svojstvu osumnjičenih, a  po ovlaštenju tužioca, ispitani u prostorijama SIPA, nakon čega se sa osobama postupalo u skladu sa uputama postupajućeg tužioca.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca, propisanim Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

– Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela za koja se sumnjiče osumnjičene osobe, te u vezi sa počinjenjem drugih krivičnih djela: 36.500 paklica cigareta, novac – cca 9.000 KM, tri putnička motorna vozila, oko 100 kg duvana u listu, oko 230 kg rezanog duvana, filteri prazni za punjenje cigareta – cca 59.000 komada, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za  punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora. Vrijednost privremeno oduzete robe i predmeta je oko 450 000 KM- saopšteno je iz SIPA.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button