Politika
Aktuelno

Fali više od 2.700 osoba: Iz CIK BiH potvrdili da je istekao rok za prijavu predsjednika i zamjenika biračkih odbora

U petak je istekao rok za prijavu na konkurs za imenovanje predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora u osnovnim izbornim jedinicama u BiH. Prijavile su se podnosile elektronski.

Ovo je nova praksa nastala sa izmjenama Izbornog zakona BiH, koje je nametnuo Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, pa sada predsjednike biračkih odbora i njihove zamjenike više ne predlažu stranke, nego se oni sami prijavljuju, te je uslov da je riječ o nestranačkim osoba.

No, iz CIK BiH su potvrdili da se na konkurs nije prijavio dovoljan broj osoba.– Ukupno je bilo 10.243 prijava od kojih 955 osoba nije završilo unos, te se smatra kao da prijave nisu ni podnesene. Trenutno se obrađuju prijave, a nakon završetka ovoga procesa znaćemo koliko prijavljenih ispunjava uslove. CIK BiH treba da imenuje oko 12.000 predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora – rekli su iz CIK BiH, piše Avaz.Još nije poznato odakle će se popuniti nedostajući broj predsjednika biračkih odbora i njihovih zamjenika. Naime, pod uslovom da se sve prijave prihvate kao one koje ispunjavaju uslove faliće još 2.712 osoba.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button