DruštvoBanja Luka

(FOTO) Odbornik Lazić radi posao gradonačelnika! “Osam godina su nam obećavali i LAGALI NAS”

Najveće banjalučko naselje Starčevica jedno je od rijetkih, ako ne i jedino u gradu koje na sreću nije potpuno uništeno betonizacijom.

Zelene površine, drvoredi i šetališta su posebno u ovim ljetnjim mjesecima omiljena okupljališta mladih, ali i starijih sugrađana.

Nažalost, stepeništa koja povezuju šetališta i ulaze u stambene zgrade su vremenom oštećena i očekivalo se da će nadležne službe preuzeti brigu o sanaciji, što bi u svakoj zemlji bilo očekivano i normalno.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

No, nakaradni sistem u kojem živimo decenijama unazad doveo je do toga da su građani počeli da se organizuju. Za početak u svojim naseljima.

– Punih 8 godina tražili smo od grada da riješi problematiku stepenica. U pitanju je 15-20 lokacija na Starčevici. Zahtjeve su slali stanari i Savjet mjesne zajednice, ali uvijek smo dobijali samo obećanja. I tako punih osam godina, dok nam nije prekipjelo- priča Saša Lazić Medo i ujedno glavni pokretač kompletne akcije sanacije.

Stanari su jednoglasni da im je osmogodišnje ignorisanja bio jasan odgovor.

– Naša djeca, naši stariji sugrađani svakodnevno su bili suočeni sa ozbiljnim povredama kada su prelazili preko starih stepenica. Dovoljno je samo pogledati kako su one izgledale pa da se zapitate. Zaista, ali nikome mi nije jasno da nadležni apsolutno ni prstom nisu mrdnuli na dugogodišnje apele, a istovremeno ogroman novac se trošio i troši na nebitne stvari- ispričao je Banjalučanin.

FOTO: САША ЛАЗИЋ МЕДО/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: САША ЛАЗИЋ МЕДО/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: САША ЛАЗИЋ МЕДО/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: САША ЛАЗИЋ МЕДО/FACEBOOK/SCREENSHOT

Lazić je podsjetio da je za sanaciju stepeništa izdvojeno 4.000 maraka.

– U ovom konkretnom problemu grad je pokazao očiglednu nesposobnost ili nedostatak želje, svejedno je, a mi građani sa druge strane, nismo mogli dozvoliti da nam djeca hodaju po ovakvim stepenicama i da se povređuju, što se znalo dešavati- objasnio je Lazić.

Dodaje kako gradu očigledno nije bilo dovoljno atraktivno da uređuje stepeništa u najvećem banjalučkom naselju pa, kako kaže Lazić, sada imaju razglednicu i pozdrav sa Starčevice.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button