Banja LukaDruštvo

(FOTO)Mirni protest nezadovoljnih građana u Boriku!

U naselju Borik večeras u 20.00 časova održan je skup mještana ovog naselja koji su tu došli kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo prijedlozima za izmjene regulacionog plana na lokacijama male pijace i na prostoru bivše fabrike “Fruktona”.

Radi se o dijelu naselja Borik gdje uglavnom dominiraju visoke stambene zgrade izgrađene sedamdestih godina 20 vijeka, a gore navedne lokacije predstavljaju rijetkе prostore u tom dijelu grada koji se mogu iskoristiti za razne namjene. Međutim Stanivukovićeva administracija je tu vidjela priliku da zaradi još novca pa su odlučili i taj dio grada pokloniti tajkunima.

Mještani ovog naselja su odlučili uraditi nešto po tom pitanju i tim povodom su se večeras okupili kako bi dogovorili dalje korake u borbi protiv betonizacije i uništavanja Banjaluke.

Skupu je prisustvovao i odbornik u Skupštini grada, Nemanja Kondić. On je takođe iskazao svoje nezadovoljstvo aktuelnom gradskom administracijom i rekao kako će građani uvijek imati njegovu podršku. Treba napomenuti da je Kondić jedini odbornik koji je večeras došao i podržao narod u borbi protiv betonizacije i kriminala.


Mirni protesti će se nastaviti u četvrtak u 20.00 časova kod OŠ Vuk Karadžić.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button