PolitikaBanja Luka

(FOTO)Odlazeći gradonačelnik Stanivuković počastio se novim stanom i autom

Piše Slobodan Vasković:

“Odlazeći gradonačelnik Draško Stanivuković “ponovio” se novim stanom koji je sam kupio, a nije mu ga kupio tata.

Stan se nalazi u ulici Branka Ćopića, a procijenjena vrijednost mu je, prema dokumentima Poreske uprave RS, 304.615,35 KM.

Osnovica za porez je 203.076,70 KM.

Stanivuković je prema dokumentu uredno platio porez na svoj novi stan, veličine 120 m2.

Cijena stana u tom naselju iznosi cca 3.800 KM/m2, što znači da Stanivukovićev stan košta 456.000 KM, odnosno da je njegova vrijednost potcijenjena za cca 153.000 KM.

Možda zbog toga što u tom naselju, promjenom Regulacionog plana, treba da se umjesto škole zida zgrada.

Iako je zakazana javna rasprava o tome i iako je ogromna većina stanara iz okolnih zgrada protiv zidanja zgrade, umjesto škole, biće kako je gradonačelnik naumio.

Uostalom, zgrada u kojoj je dobio stan izgleda odlično, pa mu se sigurno učinilo ili mu je, pak, “bog šapnuo” da tu škola ne treba, već nastavak betonizacije i zidanje novih zgradurina koje će dobit donijeti tajkunima koji ga podržavaju.

Biće interesantno čuti kako će Stanivuković obrazložiti odakle mu novac za stan, a da mu nije dao otac: Vjerujem da će se tu naći neki kredit, pa “pozajmica”, pa štošta drugo čime se, uobičajeno u BiH, pokrivaju ovakvi poslovi” – Napisao je Vasković na svom blogu(Pročitajte ovdje).

Međutim Stanivuković se nije počastio samo stanom, naime, kako saznaje naš portal, Stanivuković se počastio i novim automobilom. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i njegovi najbliži saradnici dobro su se uplusali za četiri godine mandata. Tako je u kuću Stanivukovića stigao još jedan skupocjeni automobil koji košta 300.000 KM, odnosno 275 prosječnih plata. U pitanju je mercedes G klase sa AMG opremom, koji će dopuniti njihov vozni park.

Naime, Stanivuković se dobro ugradio u izmjenu silnih regulacionih planova u Banjaluci, kada je na ruku išao samo lokalnim tajkunima, ali ne i građanima, tako da je za njega kupovina novog automobila sitnica.

Tako je gradonačelnik Banjaluke u samo par dana za automobil i stan iskeširao 600.000 KM. Automobil se vodi na ime njegovog brata Gorana Stanivukovića, a automobil je plaćen 314.923 KM.

Imaju Stanivukovići para, ali ne baš toliko. A kako je i moguće kad je otac Dragan rasprodao pola poslova kako bi platio kampanju svog sina, koji sad novac brzinom munje vraća u zajedničku kasu Stanivukovića.

A vi dragi građani, gušite se bez kapi vode na plus 40, dok gradonačelnik sabira nekretnine i automobile kao salvete.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button