RegionHronika

(FOTO)Ovo je napadač koji je ustrijelio žandarma na Dedinju

Prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac koji je danas oko 11 sati napao žandarma (34) pucavši u njega iz samostrela, dok je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela na Dedinju u Beogradu je državljanin Srbije iz Mladenovca.

Kako nezvanično saznajemo, on je promenio veru i otišao da živi u Novi Pazar te uzeo ime Salahudin.

Njegovo telo i dalje se nalazi na licu mesta, na Dedinju.

On je bio obučen u belu majicu i tamno sive pantalone, ima dugu bradu i kratko je ošišan. Nosio je hiruršku masku i kačket. Sa sobom je imao ranac i kesu iz koje je izvukao samostrel.

Policajac je u samoodbrani pucao na ovog napadača koji je preminuo na licu mesta, a prema nezvaničnim saznanjima on je do lica mesta došao automobilom.

Napadač je pokušao da beži, ali ga je povređeni žandarm savladao.

U toku potraga za renoom

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u toku je potraga za automobilom marke “reno”, te se sumnja da je napadača možda neko dovezao do mesta gde je samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otkrio je u obraćanju javnosti da je napadač više puta prilazio žandarmu.

– Više puta je prilazio policajcu, pitao ga je gde je neki muzej. Žandarm je odgovorio da nema muzeja, ponovo se vratio, otvorio vrata kućice i nosio je kesu sa sobom, izvadio samostrel, strele, projektile i pogodio je žandarma u vrat – rekao je Dačić.

(Kurir) Foto: Kurir/Marko Karović/Printscreen

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button