Banja LukaPolitika
Aktuelno

(FOTO)Žrtava se sjete samo kada treba da se slikaju!

Svake godine, u februaru, u naselju Drakulić, služi se pomen za 2.315 Srba, među kojima je 551 dijete, koje su prije 82 godine bez ispaljenog metka ubile ustaše u tom mjestu, kao i u naseljima Šargovac, Motike i rudniku Rakovac.

Nažalost, to je jedini dan u godini kada se spomeniku, koji je posvećen gore navedenim žrtvama, posveti trunka pažnje i makar malo se dovede u red.

Naime, kada je naša ekipa otišla do spomenika zatekla je kamenje koje otpada, smeće i nepokošen prilaz. Jedino što je bilo sređeno je trava koja je tek pokošena ali samo oko samog spomenika. Međutim travu nisu pokosile nadležne institucije već građani kojima je bitno ovo spomen-obilježje i koji više ne žele da se oslanjaju na gradsku vlast.

Iz razgovora sa mještanima ovog naselja saznali smo da je Stanivuković njima mnogo obećavao, a ništa nije ispunio. Obećan je dom, mjesna zajednica, ambulanta, parking za ljude koji dođu na parastos i još mnogo toga. Od parkinga vidimo samo livadu, a dom, ambulanta i mjesna zajednica i dalje su samo jedan mali brežuljak obrastao travom i šibljem. Od svih tih obećanja ostala su samo sjećanja na vrijeme nadanja mještana ovog naselja.

(Pijemont)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button