Politika
Aktuelno

Građani Banjaluke zgroženi kadrovskom politikom Draška Stanivukovića; Gradonačelnik Banjaluke za direktora Gradskog groblja imenovao muža svoje sekretarice!!!

U kampanji za lokalne izbore 2020. godine Draško Stanivuković je obećao biračima da će izvršiti depolitizaciju preduzeća čiji je vlasnik Grad Banjaluka. On je pod tim podrazumijevao da će nakon izbora za gradonačelnika Banjaluke za direktore gradskih preduzeća postavljati isključivo stručnjake.

Poslije tri godine, koliko se nalazi na čelu Grada Banjaluka, Stanivuković je pokazao da od navedenog obećanja nema ništa. Pokazalo se da je on ne samo nastavio sa lošom praksom svog prethodnika Igora Radojičića, nego da je tu lošu praksu usavršio.

Dovoljno je spomenuti da je Stanivuković prije nekoliko dana za direktora banjalučkog Vodovoda postavio ginekologa Aleksandra Zolaka. Zolak to imenovanje može da zahvali isključivo činjenici da je član PDP-a, stranke kojoj pripada i Stanivuković.

Pomenuto imenovanje nije jedino koje je naišlo na oštro negodovanje građana Banjaluke. Ništa manje skandalozno nije imenovanje Aleksandra Milakovića za direktora Gradskog groblja Banjaluka.

Radi se o još jednom preduzeću u vlasništvu Grada Banjaluka, a koje je Stanivuković namijenio sebi odanoj osobi, koja je pritom bez bilo kakvih stručnih kvalifikacija. Poznavaoci prilika u Gradskoj upravi tvrde da je Milaković završio privatni fakultet, te da isti u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nije obavljao bilo kakav ozbiljan posao.

Milaković još uvijek nije član PDP-a, ali je Stanivukoviću blizak po drugom osnovu – on je muž njegove sekretarice Nikolije Milaković (djevojački Mušić). Stanivuković je Nikoliju zaposlio u svoj kabinet 2020. godine, odmah po izboru za gradonačelnika Banjaluke.

Interesantan je način na koji je Stanivuković pokušao da opravda imenovanje Milakovića. Stanivuković je prilikom gostovanja na BN televiziji rekao da je on prijatelj sa porodicom Milaković i da Aleksandra postavlja na čelo Gradskog groblja kako bi se ispravila nepravda prema njegovom ocu Nedeljko Milakoviću.

Podsjećamo da je Nedeljko Milaković nekadašnji direktor Gradskog groblja Banjaluka, a sa te pozicije je smijenjen po nalogu Gorana Selaka, sa kojim u rodbinskim vezama.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button