Politika
Aktuelno

Hoće li Vlada RS odobriti pare: U SDS očekuju da će im danas biti isplaćen novac za PLATE RADNICIMA

U Srpskoj demokratskoj stranci očekuju da će na današnjoj sjednici Vlade RS biti odobrena isplata novca po njihovom zahtjevu, a koja je dogovorena na sastanku šefa kluba SDS u NS RS Vukote Govedarice i resornih ministara.

Sastanak predstavnika Vlade RS i rukovodstva SDS održan je u aprilu nakon što su, zbog američkih sankcija, ugašeni računi SDS, što ih je dovelo u gotovo bezizlaznu situaciju.

Tada su 33 stalno zaposlena radnika poslali na Zavod za zapošljavanje RS da iskoriste bar dio ličnog dohotka koji im sleduje po zakonu nakon gašenja radnog mjesta.

Šef kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica tada je izjavio da je pronađeno rješenje za njihove radnike i da će im pomoći Vlada RS. Na to obećanje koje su dobili, čekali su skoro tri mjeseca.

– Dugo čekamo na tu isplatu novca od Vlade RS, kako bi mogli nastaviti sa radom. Očekujemo da će nam se isplatiti tri granta koja bi trebalo da iznose oko 50.000 KM – priča naš sagovornika.

Objašnjava da je najveći problem za ovu stranku bio gdje da se uplati novac, budući da je SDS zatvoren račun.

– Napravljen je dogovor da se prenos novca prebaci na treće lice, pa će novac biti uplaćen jednom udruženju građana. Ukoliko danas dobijemo pare od 1. jula bi radnici, njih 33, trebalo da se vrate na posao – kaže naš izvor.

Dodaje da je plan da se oni prijave preko tog udruženja, dok je SDS – Volja naroda politički subjekt sa kojim izlaze na izbore.

Podsjećamo, SDS – Volja naroda ima registrovanog samo predsjednika stranke, i to generalnog sekretara SDS Zorana Latinovića dok organe stranke čine dosadašnji rukovodioci i cjelokupno članstvo te partije. Za komentar smo pokušali da dobijemo Latinovića, ali nam nije odgovarao na pozive.Na sjednici Vlade RS danas će biti razmatrana Informacija u vezi sa zahtjevom SDS za isplatu novca prema Zakonu o finansiranju političkih stranaka iz budžeta Republike, grada i opštine, sa Prijedlogom zaključka. 

(BN TV)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button