Politika
Aktuelno

Hrabri su, ne zato što se ne boje, nego što se ne stide

Spavaju zimskim snom i jedina im je briga kako da zgradu Mileta Radišića prodaju UIO, kaže Bodiroga.

Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om je vrlo hrabra, ali ne zbog toga što se ničega ne boji, nego zato što se ničega ne stidi. Samoprozvana reprezentacija u Sarajevu na nivou je trećeligaškog kluba koji je potpuno izgubio konce i prepustio ih svojim federalnim partnerima. Ako ne znaju i neće da rade kako treba, onda treba da se povuku sa terena, poručio je potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga.

Sramota me, dodaje on, kuknjave ministra finansija i trezora da je njegov zamjenik iz reda bošnjačkog naroda njemu iza leđa odobrio CIK-u četiri miliona KM.

Zašto je ministar ako nije u stanju iskontrolisati ni svoje Ministarstvo? Kako ih nije sramota kukati građanima jer su nemoćni i sve konce su prepustili bošnjačkim političarima.

Zlatko Lagumdžija je, prema priznanju, šest mjeseci radio na rezoluciji o Srebrenici, a oni pojma o tome nisu imali. Spavaju zimskim snom i jedina im je briga kako da zgradu Mileta Radišića prodaju UIO kaže Bodiroga.

Diplomatski porazi koji se redaju kao na traci, prema njegovom mišljenju, čine srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH najslabijim sastavom od kada postoj Republika Srpska.

Taj epitet oni svake sedmice potvrđuju zbog političkih poraza od predstavnika ostala dva naroda.

Obećavali su da neće formirati Savjet ministara dok se ne deblokira projekat izgradnje hidroelektrana na Drini. Slagali su. Obećavali su da neće podržati Zlatka Lagumdžiju i Damira Arnauta za ambasadore. Slagali su i od njih dvojice dobili rezoluciju. Obećavali su da neće usvojiti nijedan evropski zakon dok se ne riješi pitanje odlaska stranih sudija. Slagali su.

Tvrdili su da neće dozvoliti CIK-u da sprovodi izbore i da odmacuju zakone Kristijana Šmita, a onda su prihvatili i te zakone i CIK-u dali novac podsjeća Bodiroga.

Kakvi su to ljudi, pita se on, koji još od građana Republike Srpske očekuju empatiju za njihovu nesposobnost, umjesto da se povuku jer nisu dorasli mjestima na kojima se nalaze i samo nanose štetu Republici Srpskoj.

Ne trebaju nam kukati zbog golova koje primaju, nego očekujemo da nam kažu koje su to golove oni dali. Nisu nijedan jer se nisu nimalo potrudili da ozbiljno rade svoj posao i zato, ako imaju imalo časti i ako im je imalo stalo do Republike Srpske, treba da se povuku. Što prije odu, biće manja šteta za Republiku Srpsku. Ostaće upamćei samo po tome da su za počasnog konzula u Panami imenovali Turčina, pripadnika jednog od najvećih svjetskih narko kartela, poručio je Bodiroga.

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button