Društvo

Iz RHMZ upozoravaju na lokalne nepogode i obilne padavine

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se u utorak i srijedu 11. i 12. juna, očekuje  nestabilno vrijeme uz čestu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom.

– Kiša i pljuskovi će se premiještati u nekoliko navrata od jugozapada ka sjeveru i istoku (u noći između ponedjeljka na utorak, u utorak sredinom dana i tokom popodneva i ponovo u noći utorak na srijedu). Očekuju se i lokalne nepogode uz jače padavine u kratkom periodu, a ponegdje i pojava grada. Na jugu najviše suvog vremena uz pljuskove ponegdje – navodi se u saopštenju Zavoda.

Kako su naveli, u srijedu ujutru očekuje se suvo vrijeme , a od sredine dana i tokom popodneva ponovo nestabilno uz lokalne nepogode.

Količine padavina će biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova. Najviše padavina se očekuju na zapadu i sejveru. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotocima na zapadu – navedeno je u saopštenju.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

SrpskaCafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button