Politika
Aktuelno

NABAVKA POVEĆANA ZA 250.000 KM CIK BiH donijela novu odluku za štampanje i pakovanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je novu odluku o nabavci usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u oktobru, nakon što se na prethoni poziv niko nije prijaviо.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi približno 1.370.000 KM bez PDV, odnosno 1.600.000 KM sa PDV za zaključenje okvirnog sporazuma.

Iz CIK BiH navode da će se za štampanje glasačkih listića za lokalne izbore zaključiti ugovor na osnovu ovog okvirnog sporazuma na vrijednost 1.282.000 KM bez PDV, odnosno 1.500.000 KM sa PDV i izvršiće se primjenom pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama, budući da nijedna ponuda nije dostavljena do krajnjeg roka u otvorenom postupku.Uslovi za ugovor, napominju iz CIK BiH, nisu promijenjeni u odnosu na one iz prethodnog postupka.

U ponovnom postupku nabavke usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore vrijednost nabavke je povećana za 250.000 KM.

Na prethodni javni poziv nije se prijavila nijedna firma, što je dovelo do toga da se CIK prvi put suočava sa ovakvim problemom.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button