Svijet
Aktuelno

Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama trobojke

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle.

– Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival `Dani Nikole Tesle` –  rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković.

Živković je dodao da će sutra od 19.00 časova u stanici “Nijagara parks” biti održana prva internacionalna naučno-duhovna konferencija posvećena velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli.

On je istakao da će ovaj poseban događaj otvoriti svojim raskošnim glasom mlada zvijezda srpske opere Marija Jelić tačno ispod Teslinog transformatora.

– Naš program obogatiće i video i audio-šou u hidrocentrali, a na samom kraju posjetićemo tunel ispod vodopada gdje ćemo imati priliku da uživamo u jedinstvenom pogledu i vatrometu koji će krunisati cijeli događaj – rekao je Živković.

U okviru manifestacije posvećene Tesli u subotu, 13. jula, u 17.00 časova biće položeno cvijeće na spomenik srpskom naučniku na trgu koji nosi njegovo ime. Na nekoliko stotina metara dalje od tog mjesta od 18.00 časova pa gotovo do ponoći u Parku kraljice Viktorije biće održan drugi internacionalni festival.

– Ovaj po mnogo čemu jedinstveni i slobodno možemo reći najveći festival u svijetu, posvećen isključivo Nikoli Tesli, uz kulturno-umjetnički program, pružiće mogućnost mladim i talentovanim umjetnicima iz cijele Sjeverne Amerike da pokažu talenat u raznim oblastima. Festival je prilagođen svim uzrastima i besplatan je za sve posjetioce – naglasio je Živković.

Živković je pozvao sve koji su u mogućnosti da svojim prisustvom, na konferenciji, i na festivalu, uveličaju ovaj po mnogo čemu jedinstveni događaj.

– Još jednom da pokažemo cijelom svijetu koliko smo ponosni na našeg Nikolu Teslu, na njegovo porijeklo, odnosno što pripadamo narodu koji je podario čovječanstvu takvog genija – naglasio je Živković.

(Srpska cafe)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button