Banja LukaPolitika

Nova investicija Drine-trećine vrijedna nekoliko stotina hiljada KM

Slobodan Vasković na svom blogu pisao je o najnovijoj investiciji Nebojše Drinića poznatijeg kao Drina-trećina, bliskog Stanivukovićevog saradnika. Još uvijek nikome nije poznato porijeklo Drinićevog novca, kog očigledno ima u ogromnim količinama, međutim njegov nadimak nam daje prostora za nagađanja.

U nastavku vam prenosimo Vaskovićev tekst u cjelosti:

” „Drina Lopina“, kako Nebojšu Drinića zovu u Banjaluci, trenutno je najbliži saradnik odlazećeg gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Već sam pisao o tome da su Drinić i Stanivuković prije desetak godina imali zajednički poslovni projekat, koji se, naravno, završio nesplavno. U to vrijeme mlađahni Stanivuković je otvorio autopraonu, u kojoj je zaposlio Drnića.

Uvidjevši da se od poštenog rada ne mogu zaraditi milioni, dvojac stavlja katanac na bravu auto praone i baca se u političke vode. Stanivuković je 2020. godine uspio da proda Banjalučanima priču o mladom poštenom dečku koji će donijeti promjene.

Poslije samo godinu dana od dolaska na funkciju gradonačelnika, pokazalo se da je Stanivuković gora pošast čak i od Igora Radojičića. Zapravo, sa današnje vremenske distance djeluje da su Radojičić i njegov tada najbliži saradnik Srđan Amidžić kriminalci u pokušaju u odnosu na Stanivukovića i Drinića.

Drinić je u prve tri godine Stanivukovićevog gradonačelničkog mandata otimao i šakom i kapom. Poznato mi je da je kupio dva stana u Banjaluci i jedan u Beogradu. Osim toga, u većini građevinskih firmi koje izvode radove za Grad Banjaluku Drinić ima svoje kamione i bagere. To se prije svega odnosi na firmu „Građenje Đurić“, čiji vlasnik je Ilija Đurić.

Najnovija Drnićeva poslovna investicija je otvaranje restorana „Veranda“ u centru Banjaluke. Drinić je u taj biznis investirao nekoliko stotina hiljada KM. 

Kao formalni vlasnik tog restorana vodi se Vinka Štrbac, dok je stvarni vlasnik Drnić.

Vinka Štrbac je član uže porodice Saše Štrpca. 

Saša Štrbac iza Drine Lopine

On je vlasnik banjalučkog kafića „Kings“, a u posljednje vrijeme često se pojavljuje na skupovima PDP-a, po pravilu u blizini Nebojše Drinića”. – Napisao je Vasković na svom blogu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button