Hronika
Aktuelno

NOVI DETALJI OTMICE U BANJALUCI Radinković OTEO ČOVJEKA, pa za otkup TRAŽIO 500.000 EVRA: Republičko tužilaštvo zatražilo ODREĐIVANJE PRITVORA OSUMNJIČENOM

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora Nenadu Radinkoviću iz Laktaša, osumnjičenom za otmicu Halida N.

Radinković je 15. maja ove godine oštećenog odveo na nepoznatu lokaciju, te prijeteći tražio 500.000. evra za njegovu slobodu u kripto valuti.

Radinković je traženi novčani iznos smanjio na 250.000 evra, pa potom na 50.000 evra, od kojeg iznosa je, posredstvom brata oštećenog primio oko 42.000 evra u kripto valuti, te iznos od 5.000 evra u gotovini posredstvom treće osobe u Banjaluci.Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze iz kojih proizilazi radnja izvršenja ovog krivičnog djela i koji su važni za krivični postupak, te zbog bojazni da bi osumnjičen mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike, odnosno prikrivače., kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.Radinković je široj javnosti poznat i po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button