Politika
Aktuelno

Od zelene površine do zgrade sa 8 spratova na mjestu stare autobuske stanice “Javna je tajna kojem INVESTITORU SE NE SMIJE REĆI NE, bez obzira što ide na štetu grada”

Ukoliko se na parkingu u Vidovdanskoj ulici naprave zgrade, onda će saga zvana “stara autobuska stanica” konačno dobiti svoj epilog.

Dok je na sudu trajalo dokazivanje o vlasništvu, “Autoprevoz” je prodao zemljište. Ta firma je opet prodala zemljište drugoj firmi i tako se pokušao zametnuti trag pravim vlasnicima.

-Kako i na koji način je sve to moguće, ne znam, ali mi, kao odgovornom odborniku u Skupštini grada, tu nema nikakve logike. Međutim u glavama onih koji su osmislili plan da otmu gradsko zemljište itekako ima logike i interesa. Posebno je to postalo jasno od onog momenta kada se na parkingu stare autobuske stanice počela naplaćivati najskuplja parking karta u gradu. Očigledno je bilo da će cilj biti da se prikaže da je neisplativ parking i da se mora mijenjati namjena zemljišta, odnosno da se tu mora napraviti zgrada -istakla je Ješićeva.

Ona dodaje da će, nažalost, to proći, jer su uvezane i prošla vlast i sadašnja vlast. I jedna u druga, odnosno, i SNSD, koji sad okuplja skupštinsku većinu, i gradonačelnik, pogoduju isključivo investitorima i svi performansi prepucavanja u gradu završavaju zajedničkim glasanjem u korist velikih graditelja.

Za izmjenu regulacionog plana će glasati i odbornici skupštinske većine, i odbornici okupljeni oko Draška Stanivukovića, jer je javna tajna u gradu kojem investitoru se ne smije reći NE, bez obzira što ide na štetu grada i što su građani protiv toga – zaključuje Ješićeva.

Rekla je ovo Dijana Ješić, odbornica u Skupštini grada Banjaluka.

Podsjeća da je saga počela nestankom ugovora kojim je regulisana zamjena zemljišta između Grada i “Autoprevoza”, odnosno da stara autobuska stanica pripada gradu, a “Autoprevoz” je dobio novu autobusku stanicu u Lazarevu. Međutim, misterioznim nestankom ugovora, kreće borba za to zemljište, koje na kraju pripada “Autoprevozu”.

-Praviti zgrade na mjestu stare autobuske stanice zločin je prema Gradu, a u tom zločinu je učestvovala svaka gradska vlast pomalo. Za vrijeme jedne vlasti je nestao ugovor i niko nije našao za shodno da tuži odgovornog za nestanak ugovora. Druga, odnosno sadašnja, je od ‘branjenja tijelima’ i pravljenjem performansa došla do pravljenja zgrade na tom području. Gradonačelnik Stanivuković je od obećanja da će napraviti tu regulacioni na kojem će biti zelena površina došao do regulacionog na kojem će biti pravljene zgrade od 8 spratova – izjavila je Ješićeva.

Izvor
Srpskainfo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button