Politika
Aktuelno

Potpredsjendik PDP-a: SDS, LZPR i NF jedini vode jasnu opozicionu politiku

Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a, oglasio se na svom instagram profilu povodom aktuelne političke situacije:

“Uvjeren sam da rukovodstva SDS, LPR I NF mogu i hoće kreirati ovakvu jasnu političku platformu i da će učiniti sve da ne dozvole da u njihovim redovima bilo šta kompromituje ovakvu ideju, baš kao što se nadam i da će članstvo PDP-a u narednom periodu očistiti svoju političku ideju od svih onih u njenom rukovodstvu koji je ne prate”.

U nastavku teksta prenosimo status Milka Grmuše u cjelosti.

“Uvjerljivo najveća poniženja koja je
naš narod doživio od kraja rata do danas jesu ona koja su političke oligarhije priredile našem
dostojanstvu, elementarnim ljudskim
vrijednostima kojima smo nekad učeni i zdravom razumu. Nema se tu više šta posebno ni analizirati ni navoditi kao primjer, jer svaki dan se pojavljuje nova nebuloza. Riječju, naši politički oponenti čine sve da Republike Srpske ne bude, dok naša vlast čini sve da u Srpskoj ne ostanu ljudi. Da ljudi ili odu ili ostanu fukara.

Ovo vrijeme je vrijednosni katalizator i sad se
kuje istinska opoziciona politička struktura. To jeste i može biti samo ona koja odbija da svoju
strategiju i taktiku zasniva na platformi da je
narod fukara i da ga tako i treba tretirati. Danas se opozicija čeliči i kristališe svoje suštinske politike. One moraju biti potpuno i bezuslovno suprostavljene ne samo ličnostima na vlasti, nego i načinu njihovog vođenja vlasti. To je ključno.

To znači da na svim narednim izborima mi ne kandidujemo kandidate čisto da bi oni bili
pretendenti za pozicije na kojima je trenutno vlast, već da vlast vrše drugačije. Takođe, a to
ponavljam godinama, to znači i tamo gdje smo na vlasti radimo drugačije. Poštujemo zakon, znanje i ljudski integritet i dostojanstvo. A ne da budemo loše kopije naljošijeg što vlast ima.

Uvjeren sam da rukovodstva SDS, LPR I NF mogu i hoće kreirati ovakvu jasnu političku platformu i da će učiniti sve da ne dozvole da u njihovim redovima bilo šta kompromituje ovakvu ideju, baš kao što se nadam i da će članstvo PDP-a u narednom periodu očistiti svoju političku ideju od svih onih u njenom rukovodstvu koji je ne prate”. – napisao je Grmuša na svom profilu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button