HronikaSvijet
Aktuelno

Potresno: Troje mladih se grli kako bi se spasili, ali…

Potresni snimci stižu iz italijanske pokranije Udine koju potresaju poplave. Troje mladih, dvije djevojke i jedna mladić, snimljeni su kako se grle usred bujice koja ih potom odnosi. Vode se kao nestali i za njima tragaju spasioci.

Kako su objavili mediji, djevojke i mladić su starosti između 17 i 25 godina. Još nije utvrđeno kako se trojac našao ured bujice. Prema prvim informacijama, oni su putovali u BMW karavnu koji je pronađen nekoliko metara od korita rijeke Natisone. Pretpostavlja se da nisu dobro procijenili snagu ove bujice.

Nivo vode rijeke Natisone je naglo porastao za samo nekoliko minuta. Zagrlili su se kako bi se održali i kako ih struja ne odnijela, ali to nije bilo dovoljno. Spasioci su im pokušali pomoći. Prišli su dizalicom i konopcem, ali nisu uspjeli na vrijeme da ih zakače. Struja ih odnijela.

U potragu za njima uključen je i helikopter.

“Nisam odavde, ali mještani dobro znaju da se s rijekom ne bi trebalo igrati u uvjetima poput ovih nevremena”, rekao je jedan svjedok za portal. “To je lijepa rijeka, ali i opasna, voda može dosegnuti do 5 metara”, dodao je.

(N1) Foto: ilmessaggero.it

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button