Politika
Aktuelno

“Procurile” nove poruke iz Skaj aplikacije članova narko kartela “On je mlad, pun snage i KRV MOJA”

Pojavile se nove poruke iz Skaj aplikacije o komunikaciji između osumnjičenih u akciji “Crna kravata 2”, koja se tiče članova narkokartela “Tito i Dino” Edina Gačanina.Tada je Boško Jerković uputio riječi dobrodošlice Liju, koji je izvjesno Gačaninov rođak, s obzirom na stil obraćanja i rekao da bi bilo najbolje da se izjasni šta ga interesira, šta je do sada radio i šta bi volio da radi.

Jergović dalje govori da u nadolazećem projektu (pravljenja nove aplikacije, kako bi prešli sa Skaja na njega) imaju puno vrsta programiranja, “planiranje, mrežu, sistem, održavanje,”.

Gačanin piše da će mu čim pristupi grupi objasniti da mora biti dostupan 24 sata.

Nivo znanja

– Evo ga – napisao je Jerković, ali nije došao odgovor od Lija.

Kasnije Edin Gačanin govori Jerkoviću da provjeri nivo znanja Lija. Jerković odgovara da će to polako uživo uraditi, ali je bitno da je već radio projekte za fakultet i da mu je poznata metodologija rada.

Sančez Jukić je kasnije pisao Liju da se “treba truditi i imati disciplinu”, a “prof” (Jerković) je ekspert i može od njega svašta naučiti, piše Avaz.

U komunikaciji iz 24. februara 2021. godine se ponovo spominje Li. Jerković se obratio Adnanu Smajloviću i poručio mu da se trebaju vidjeti i da trebaju “osposobiti malu kancelariju”, koja se nalazi naspram server sobe i da trebaju uzeti stan u Bulevaru “malom Liju”, odakle može za pet minuta da dođe pješke.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button