Hronika
Aktuelno

Pune ruke posla za graničnu policiju: Uhapšeno 9 osoba, među njima i Turčin (24) za kojim je raspisana potjernica zbog UBISTVA I ZLOČINA PROTIV DJECE

Na graničnim prelazima u BiH uhapšeno je 9 osoba prema potragama Interpola, sudova i policije.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH na aerodromu u Sarajevu uhapsili su juče, B.Ž. (39), državljanina Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Kontrolisan je na letu za Istanbul. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 5. juna pripadnici ove jedinice su na letu iz Ciriha uhapsili S.M. (30). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela davanje dara ili drugih oblika koristi. Državljanin BiH je predat službenicima MUP Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 8. juna, uhapsili su G.Ć. (45) jer ga Osnovni sud u Višegradu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Uz navedeno, granična policija Trebinja je 4. juna, uhapsila D.P. (20), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela krađa. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima MUP Republike Srpske.Pripadnici Jedinice GPBiH na banjalučkom aerodrom, 7. juna, na letu iz Beograda, uhapsili su P.P. (41) jer ga Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje zbog krivičnog djela pronevjera. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Granična policija je 6. juna na području Gradiške, uhapsila C.M. E. (24), nakon što je utvrđeno da je Interpol Ankara raspisao potjernicu za njim zbog krivičnih djela povrede koje uzrokuju smrt, ubistvo bez predumišljaja, ubistvo i zločin protiv djece. Državljanin Republike Turske je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Osim toga, 4. juna, pripadnici ove jedinice su uhapsili su S.P. (74) jer ga Osnovni sud u Gradiški potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Granični policajci su 5. juna prilikom ulaska u BiH na prijelazu Hum uhapsili Š.P. (62) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela otmica. Državljanin Crne Gore je predat službenicima Policijske uprave Foča.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button