Politika

Raspad PDP u tri čina: Od uticajne opozicione partije do simbioznog kombi udruženja

Da PDP puca po šavovima bilo je već odavno jasno. Put od jake opozicione stranke do simbioznog kombi političkog udruženja ova politička partija prolazila je i prolazi u tri čina.

Drama je počela da se odvija odlaskom uticajnih članova, poput Jelene Trivić, Radislava Dončića, Saše Borjana, Dijane Ješić te mnogih drugih koji su zajedno s njima prešli u Narodni front, zbog simbiozne transformacije Draška Stanivukovića, a koja je podržana od strane Borenovića, Mihajlice i drugih koji se nisu pretjerano bunili zbog toga.

A, onda se desio novi, aktuelni odlazak partijskih funkcionera, koji je samo potvrdio da je rasulo na svakom koraku.

Nezadovoljstvo Milka Grmuše, potpredsjednika stranke kulminiralo je neopozivom ostavkom na sve stranačke funkcije zbog, kako je naveo, onih koji godinama parazitiraju na javnim budžetima i zajedno sa vlašću saučestvuju u eroziji struke, etike i biološke supstance ovog naroda.

Kap koja je prelila čašu očigledno da je bilo raspuštanje opštinskog odbora PDP u Novom Gradu i odlazak iz stranke predsjednika odbora Aleksandra Jankovića koji je razriješen dužnosti i kandidature za načelnika opštine.

“Zbog raspuštanja demokratski izabranih organa i funkcionera PDP-a u Novom Gradu, kao i zbog namjernog ubijanja svake šanse da opozicioni kandidat pobijedi SNSD u toj opštini, a što je sve učinjeno od strane onih koji godinama parazitiraju na javnim budžetima i zajedno sa vlašću saučestvuju u eroziji struke, etike i biološke supstance ovog naroda, te uz argumentaciju koju sam i ranije javno iznosio-ovim putem obavještavam javnost da dajem ostavku na sve funkcije u PDP-u. Kao običan čovjek, Srbin i građanin, u ovoj izbornoj kampanji ću pomoći svakom čestitom opozicionom kandidatu u Republici Srpskoj koji to bude tražio od mene. Pozivam i Acu Jankovića iz Novog Grada, i svakog čestitog čovjeka, da se ne predaju i nikad ne ustupe mjesto pred fukarom koja na svakom koraku već 20 godina služi samo, i jedino, da za sitnu paru štiti ovu vlast”, naveo je Grmuša na društvenim mrežama.

U fukari, koju Grmuša pominje na kraju svog statusa, svi su prepoznali Milanka Mihajlicu, narodnog poslanika PDP-a i jednog od potpredsjednika novskog odbora, kao i Borenovića, predsjednika PDP-a. Mihajlica je odlaskom Jankovića postavljen za povjerenika tog opštinskog odbora.

Čovjek planira, a Bog se smije, tako je Janković sumirao situaciju.

A, za to vrijeme prvi čovjek PDP Branislav Borenović, stavljajući se iznad situacije, bez vidnog stresa i nervoze konstatuje raspad stranke bez vidnih namjera da se pozabavi rješavanjem nagomilanih problema koji vode u ambis.

Doduše, prema njegovima riječima, Grmuša ovog puta nije otišao na ručak. Nego je eto već odavno davao jasne znakove odlaska, što je Borenović sada javno konstatovao. Ali, je, sudeći prema rečenom, u nemogućnosti da šire sagleda situaciju upravo zbog toga.

“Milka Grmuše nema već pola godine u stranci. Ne dolazi na sjednice Kolegijuma, Predsjedništva, Glavnog odbora, skroz se odvojio od stranke, i vjerovatno nema potpune informacije oko Novog Grada u kojem mjesecima pokušavamo napraviti kompromis oko zajedničkog nastupa – rekao je Borenović komentarišući ostavku Grmuše na sve funkcije u stranci”, rekao je Borenović za portal Srpskainfo komentarišući ostavku Grmuše na sve funkcije u stranci.

Po medijima se već neko vrijeme spekuliše da Borenoviću ova tročinka zapravo najviše odgovara.

A, treći čin je, ono sto priželjkuju Stanivuković i Borenović, kada će se PDP pretvoriti u “malorežimsku” simbioznu kombi partiju koja će služiti isključivo krupnim interesima kapitala i režimskih moćnika.

Da li će se to i desiti, zavisiće od snage Igora Crnadka, Milka Grmuše i ostalih koji su im lojalni, a koji sigurno ne žele ovakav rasplet u PDP koji bi značio i njegov definitivan kraj.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button