Banja LukaPolitika

Raspisan konkurs za direktora Gradskog groblja u kojem Milaković nije ispunio uslove, pa isti poništen

Nakon što je prije par mjeseci gradonačelnik Draško Stanivuković predstavio novog direktora Javnog komunalnog preduzeća “Gradsko groblje”, za Aleksandra Milakovića sad je stigao i konkurs. Nadzorni odbor Gradskog groblja raspisao konkurs za Milakovića, pa su uvidjeli da on ne ispunjava uslove, te je isti brzo i poništen, da bi se napravio bolji, onaj po kojem Milaković s kupljenom diplomom treba da ispuni sve uslove da bi ostao na čelu ovog preduzeća.

Ništa u Gradskoj upravi, a ni u preduzećima gdje su Stanivukovićevi ljudi odavno ne štima. Plejada nestručnih i neškolovanih kadrova dovela je do totalnog kolapsa u radu ovog preduzeća, a ni čak im od ruke ne ide ni štimanje konkursa jer ni za to nemaju potrebne kompetencije, pa rade po principu raspiši- poništi.

Tako je Nadzorni odbor JKP Gradsko groblje raspisao konkurs za direktora ovog preduzeća po nekim njihovim uslovima, a koji i ne odgovaraju onome što stoji u Statutu preduzeća, a i u suprotnosti je sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji.

Po raspisanom, a već poništenom konkursu Aleksandar Milaković nema uslove da bude referent, a kamoli direktor. Naime, u konkursu je navdeno da budući direktor mora imati minimum godinu dana radnog iskustva kao lice ovlašteno za zastupanje (direktor) i namjanje 8 godina rada u državnim institucijama ili produženim jedinicama lokalne samouprave i diplomu visoke stručne spreme i 240 ECTS bodova, što se za Milakovića još uvijek ne zna kakvu diplomu ima.

Nestručan nadzorni odbor, a još nestručniji budući direktor, to je uprava preduzeća koju je postavio gradonačelnik Draško Stanivuković. Ipak, gradonačelnik kad je vidio u kakve neprilke su ga stavili njegovi “sturčni saradnici” iz ovog preduzeća, u strahu od krivičnog gonjenja zbog kršenja Statuta i Pravilnika brže- bolje naredio je poništavanje konkursa.

Podsjećamo, Draško Stanivuković predstavio je Milakovića kao “mladog, obrazovanog i perspektivnog čovjeka” koji će unaprijediti rad preduzeća. Ipak, obrazovanje mu je tanko. Diplomu je stekao na privatnom fakutetu “Prometej”, navodno kao diplomirani ekonomista, a ova ustanova je od ranije poznata javnosti po spornim diplomama. Broj bodova koje Milaković ima vidjećemo na ponovljenom konkursu za direktora JK Gradsko groblje.

Inače, kako dobro obavješten izvor tvrdi, Milaković je fakultet “završavao” u povratku s posla, gdje je radio kao referent, pa je tako stekao diplomu ekonomiste. O stručnosti Milakovića malo ko zna jer se do sad nije ni bavio bitnim poslovima, niti je radio kao ekonomista.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button