Banja LukaDruštvo
Aktuelno

Rupa bez dna, mašina i sa DOSTA SMEĆA: Banjaluka godinu dana sluša o izgradnji NAJLUKSUZNIJEG HOTELA, a od njega ni traga ni glasa

Više od godinu dana građani Banjaluke slušaju kako će izgradnja početi krajem aprila, pa onda su rok pomjerili na početak maja. Već je i juni, a od izgradnje velikog hotel “ni traga ni glasa”.

 Želeći da saznamo kada će konačno početi izgradnja ovog hotela, kontaktirali smo Gradsku upravu. Pitali smo ih zašto nije počela izgradnja hotela, da li postoji novi rok.

Pitali smo ih da nam detaljno odgovore šta je sve planirano u tom prostoru. Tražili smo i odgovor od nadležne gradske inspekcije da li je gradilište budućeg hotela obezbijeđeno adekvatno, ako se uzme ograda koja se tamo nalazi i gradilište koje je veliko i duboko.

 Da li je, po propisima, dozvoljeno hodati površinom koju drže podupirači. Umjesto odgovora na ova pitanja, rečeno nam je da su postavljena pitanja u nadležnosti menadžmenta hotela “Palas”.

To smo, naravno i uradili. Do zaključenja ovog izdanja EuroBlica odgovor nismo dobili. Prije toga su nam rekli da su u toku sastanci i da će nam se javiti.

Podsjećamo, kada je predstavljen plan hotela Palas, rečeno je da će ostaviti trajni pečat u Banjaluci. Stanivuković je u tom period naglasio da se radi o najvećem objektu u istoriji Republike Srpske.

Zatim je dodao da će ovo biti prvi hotel sa 5 zvjezdica i simbol ne samo Banjaluke, nego cijele Republike Srpske.

Cijena rušenja bila 3 miliona, a izgradnja će, kako se govorilo, koštati 150 miliona maraka i to sve nisu tako davne riječi.

Za nešto manje od godinu dana od predstavljanja ideje za hotel Palas, ponovo se oglasio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. U nedavnom intervjuu za EuroBlic, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naglasio da će krajem aprila ili početkom maja ove godine zvanično početi radovi.

Tom prilikom je izjavio da su svi imovinski problemi riješeni kao i građevinska dozvola za izgradnju najluksuznijeg hotela.

Međutim, prošla su 2 – 3 mjeseca, a od velikih planova ostala je samo rupa.

Počeli su se nizati problem, a građani Banjaluke rupu su počeli smatrati ruglom grada.

Ograđena tankom i slabom ogradom, budila je strah kod roditelja sa malom djecom.

 – Ne prolazim više pored Palasa, opasno je. Djecu ionako ne možeš obuzdati, a ta rupetina kao da ih privlači, pa samo strijepimo da li će i kada upasti u nju – pričao je ogorčeni Banjalučanin.

Nakon što je EuroBlic više puta objavio tekst o nesigurnoj ogradi. Krajem aprila postavljena je nova ograda.

 Napokon je velika rupa u centru grada bila ograđena kako se dolikuje. Postavljena je snažna željezna ograda sa zaštitnim panelama.

Kada se ograda postavila, mašine su stajale unutar rupe, radnika nije bilo, a jedan detalj bode oči svakog prolaznika.

Najavljeni radovi nisu počeli, pa se vremenom počelo nakupljati smeće. Umjesto da se gomila posao, gomila se otpad. I to uglavnom od kojekakvog kartona i praznih gajbi.

Najveći i najluksuzniji objekat postaje ruglo u centru Banjaluke. Ostaje nam samo da čekamo kako će izgledati hotel Palas, ili bar njegova izgradnja.

(SRPSKAINFO)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button