Hronika

Sarajevo: Stariji brat pucao u brata i njegovu ženu

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica došao je u sarajevsko naselje Širokača gdje se sinoć dogodila tragedija u kojoj su stradale tri osobe. Na mjestu je bio i svjedok koji je ispričao stravične detalje.

Komšija koji je svjedočio svemu kazao je kako je to bila problematična porodica.

“Prvo su se čuli pucnji, jedno šest pucnjeva. Poslije toga čujem galamu. Izašli smo, moja kćerka je gledala kroz prozor. Stariji brat je skupio mlađeg brata i snahu i pucao u noge. Onda su se zatvorili. Policija ga je molila da izađe. On je govorio da ima bombu i da će je aktivirati. Žena je vikala upomoć. Uslijedila je eksplozija, a potom i požar”, rekao je svjedok Sead Zubčević.

Navodi kako su specijalci i policija pregovarali s njim dugo, ali da nije bilo pomoći.

“Govorio je nemojte prilaziti imamo bombu. Ne znam šta se u bašti dešavalo”, kazao je.

Dodao je kako problemi između braće traju dugo. Istakao je kako je naselje inače vrlo mirno i da nikada nisu imali problema.

Ministar Katica je izjavio kako su u toku uviđajne radnje te da ne može iznositi detalje slučaja.

“Zabrinjava nas činjenica da je došlo do smrti naših građana ovdje. Pustićemo policiju da radi svoj posao. Dobro je da su brzo došli vatrogasci koji su spriječili širenje vatrene stihije. Poručujem građanima, policija je ovdje i radi svoj posao”, rekao je Katica.

Ističe kako su ovo izdvojeni slučajevi i da policija nije mogla prevenirati.

“Ovo su izdvojeni slučajevi koji imaju svoje karakteristike i ni po čemu nisu povezani. Očigledno je da se radi o nečemu što je gotovo vjerovatno porodične prirode. Pitanje je koliko tu policija može preventivno djelovati. Mi poduzimamo preventivne radnje na području cijelog KS i informisali smo javnost da smo gotovo 200 objekata kontrolisali u posljednjih pet mjeseci, oduzeli 124 vozila, mnoštvo vatrenog oružja i eksplozivnih napravca. Ne možete u potpunosti prevenirati ovakva krivična djela posebno porodične tragedije”, rekao je Katica.

Novalić: U toku je uviđaj

Mersiha Novalić, portpatorlka MUP-a KS iznijela je detalje radnji koje se treunuto vrše.

“Uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzine zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite. O identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica”, rekla je Novalić.

(N1) Foto: N1

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button