Hronika

Sarajevo: Ubijena žena u stanu, uhapšene tri osobe

Sarajevska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog djela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno tijelo žene.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu, te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela na štetu 38-godišnje N.R. iz Sarajeva”, saopšteno je iz MUP-a, prenosi Klix.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana.

Za ovo krivično djelo uhapšeni su suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948).

U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć počiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužioca biti izvršena obdukcija.

Svi uhapšeni su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

(BN) Foto: Ilustracija/ adamkaz/E+/Getty Images

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button