Svijet
Aktuelno

Singapur najskuplji grad na svijetu za superbogataše

BERN – Singapur je najskuplji grad za superbogataše u ovoj godini, pokazao je izvještaj švajcarske banke Julius Baer.

Kako bi sastavila rang listu, švajcarska banka je analizirala cijene 20 potrošačkih dobara i usluga koje su kupili i koristili bogati pojedinci u 25 gradova, piše B92.

Singapur je najskuplji, jer je u odnosu na prošlu godinu sve značajno poskupjelo: od automobila i nakita do nekretnina. Troškovi posjedovanja automobila u Singapuru porasli su 15 odsto u odnosu na godinu ranije u američkim dolarima.

Troškovi privatnog obrazovanja porasli su skoro 14 odsto, dok su ženske tašne i cipele poskupjele deset odsto. Cijene muških odjela i satova porasle su za više od pet odsto.

Za petama Singapuru ove godine je Hong Kong, koji je, svrgnuvši Šangaj, postao drugi najskuplji grad za bogate.

London se ove godine našao na trećem mjestu, dijelom zbog izlaska Velike Britanije iz tehničke recesije prošlog mjeseca, jačanja britanske funte u prošloj godini i kontinuiranog prilagođavanja privrede usljed normalizacije posle Brexita.

Na listi deset najskupljih gradova na svijetu, četvrto mjesto je propalo Šangaju, peto Monaku, šesto Cirihu, a sedmo Njujorku. Na osmom mjestu je Pariz, na devetom Sao Paulo, a na desetom Milano.

(Capital.ba)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button