Politika
Aktuelno

Stanivukovićeva SIMBIOZA jača za još 2,5 miliona KM! Prointerova Kaldera i Eko Euro Tim dobili unosan tender!

Konkretno, Grad je raspisao tender za rekonstrukciju raskrsnice na Bulevaru Živojina Mišića u Boriku, a pristigle su tri ponude.

Pobjedu je odnijela grupa ponuđača na čelu sa preduzećem „Gradip“ iz Prnjavora, dok su članovi grupe „Kaldera“, „Eko euro tim“, kao i „Geokop“ iz Dervente koji su ponudili da će raskrsnicu rekonstruisati za 2.487.158 maraka.

Važno je napomenuti su vlasnici „Kaldere“ Milenko Čičić i banjalučka kompanija „Prointer“.

Kao što „Prointeru“ vrijedni višemilionski poslovi sa institucijama nisu stran pojam, istim stopama ide i njegova kćerka firma „Kaldera“ koja nerijetko dobija milionske ugovore od institucija i javnih preduzeća.

Pobjednička grupa ponudila cijenu za oko 2.000 KM manju od drugih ponuđača.

Preciznije, grupa ponuđača na čelu sa banjalučkim preduzećem „Hidro-kop“, „Proda – mont“ iz Doboja, te „H&G“ iz Banjaluke ponudili su cijenu od 2.489.209 KM.

S druge strane, najvišu cijenu su dali ponuđači na čelu sa grupacijom „Grupa Fortis“ iz Banjaluke čija je ponuda bila za oko dvije stotine maraka veća od drugoplasirane.

Kako je istaknuto u Odluci o izboru najpovoljnije grupe ponuđača organizovana je i e-aukcija tokom koje nisu podnošene nove cijene ponuda, pa je konačna rang-lista ponuđača koji su učestvovali u e-aukciji identična početnoj.

Podsjetimo da je Grad sredinom decembra prošle godine raspisao nabavku za rekonstrukciju ove raskrsnice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button