Politika

Trivićeva vlastima: Ne kockajte se sa Srpskom, treba čuvati njenu ‘dejtonsku’ poziciju

– Treba čuvati ‘dejtonsku poziciju’ Republike Srpske i ne stavljati je na kocku zbog priče o nekom razdruživanju…

Ovo je danas, na konferenciji za novinare, kazala predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, odgovarajući na pitanje novinara u vezi otkazivanja posebne sjednice o navodnom mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH.

Trivićeva je kratko poručila da se ne treba igrati sa sudbinom Republike Srpske.

“Shvatam ovo kao jednu vrstu pritiska na one koji su gurali priču o razdruživanju. Mi nismo bili dio toga i shvatamo rizik koji može nastati ne samo za Republiku SrpskuS, već i za cijeli region. Treba čuvati dejtonsku poziciju Republike Srpske i  ne stavljati je na kocku zbog priče o nekom razdruživanju”, naglasila je Jelena Trivić.

Bojim se, kaže ona, da smo pričom o razdruživanju uznemirili javnost i da rizikujemo da nam oduzmu i ovlašćenja koja trenutno imamo.

Što se tiče objave Izbornog zakona Republike Srpske u Službenom glasniku Republike Srpske, ona je to nazvala “igrom mačke i miša”.

Prema njenim riječima, to je politička igra, od koje mi nemamo ništa, a građani odlaze. 

“Vrtimo se u krug, šta je ko rekao, Šmit ili Dodik, mi od toga nemamo ništa… Još jedna drama, još jedna tenzija, mi od političkih tenzija nismo imali ništa, osim odlaska stanovništva”, kazala je predsjednica Narodnog fronta.

(BN) Foto: Facebook

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button