Politika
Aktuelno

Tužilaštvo BiH ISTRAŽUJE NAVODE PRIJAVE o vezama članova CIK BiH i narkokartela

Nakon što je predsjednica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić 17. maja podnijela prijavu protiv nepoznatih osoba, a u vezi prepiske članova narko kartela putem Sky aplikacije i tvrdnji da imaju svog čovjeka u Centralnoj izbornoj komisiji, iz Tužilaštva BiH su potvrdili da je prijava primljena.

Možemo potvrditi da je Tužilaštvo BiH zaprimilo prijavu predsjednice CIK, te je ista data u rad postupajućem tužiocu na dalje postupanje – naveli su za Avaz iz Tužilaštva BiH.

U prijavi je traženo da se ispitaju navodi iz medija, a CIK BiH se stavio na raspolaganje Tužilaštvu.Podsjećamo u Sky poruci od 15. aprila 2020. godine Haris Behram piše Edinu Gačaninu Titu: “Uzeo sam najvažnijeg čovjeka Hercegovine za Fahrudina Radončića, ministra bezbjednosti BiH, a to je Nermin Kljako, brat od onog momka što je savjetnik Fahrudina Radončića. On je glavni za SBB i njegovu stranku koja će, kada on pređe kod nas, doživjeti nokaut. On je, braco, skupa roba jer ima konekcije po čitavoj BiH i može nam u svakom gradu naći ljude, a u Sarajevu ima jednog od glavnih ljudi iz CIK-a (Centralne izborne komisije). Izvukao sam sve informacije od njega, koliko plaća kutije, ljude, veze i sad će sve to biti naše. Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji”.

Izvor
Srpska cafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button