Društvo
Aktuelno

U podne će zvoniti sva zvona na svim pravoslavnim hramovima

Po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija danas će u 12.00 časova zvoniti sva zvona na pravoslavnim hramovima pozivajući vjerni svetosavski narod na usrdnu molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u UN.

Patrijarh Porfirije pozvao je vascijeli srpski pravoslavni narod da se ujedini u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onima sa kojima vijekovima dijelimo zajedničku istoriju sa biblijskom vjerom u srcu i na usnama: “Živ je Gospod naš. Živa će biti i duša naša!” Hristos vaskrse!”, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači NJemačka i Ruanda.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, na čijem čelu je bio vodeći izraelski istoričar i stručnjak za Holokaust Gideon Grajf, zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici niti na bilo kom drugom mjestu.

Izvor
Srpskacafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button