RegionBiznis
Aktuelno

Ugositelji se iznenade kada čuju “dobar dan” na srpskom: Od cijena na Hvaru VEĆ SE VRTI U GLAVI, dovoljno je reći da kugla sladoleda košta 3,5 evra

Hvar je ovog ljeta rezervisan za strane turiste, sudeći prema utiscima naših ljudi koji si posljednje sedmice maja boravili na ovom hrvatskom ostrvu. Iako su i cijene u skladu sa dubinom džepa stranaca, poručuju kako ima stvari koje nisu tako skupe kao što se očekuje.

Za paste sam zapamtila da smo plaćali 16-17 evra, dok su morski plodovi oko 30 evra, zavisi od vrste. Naravno, ima i skupljih mjesta gdje nema obroka ispod 40-50 evra. Nije mi toliko strašno kao što sam se plašila da će biti s obzirom na to da su isključivo dobrostojeći stranci posjetioci kaže sagovornica Blica, koja je na na Hvaru zatekla Švađane, Portugalce, Špance i Britance. Kaže da se ugostitelji gotovo iznanade kada čuju “dobar dan” od turista jer su navikli na engleski.

Dodala je da je pivo oko 5 evra, a kafu je pronašla za oko 2,5 evra. Sladoled je plaćala 3,5 evra za kuglu, ali napominje da su kugle velike i dovoljna je jedna kao i da je u pitanju sladoled po tradicionalnoj recepturi te joj cijena nije strašna s obzirom na kvalitet.

Povratna karta na brodiću do prvih manjih ostrva košta 10 evra, a do poznatih Paklenih ostrva 15 evra. Ležaljke su 15 evra.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button