Politika
Aktuelno

Uskoro novi tender CIK-a za štampanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija BiH usvojila je danas dopune Privremenog plana javnih nabavki za ovu godinu kojima se za 250.000 KM povećava iznos predviđen za štampanje i pakovanje glasačkih listića.

Odluku o novom tenderu CIK će donijeti na sutrašnjoj sjednici.

– Predviđeno je 1,6 miliona KM sa PDV-om za okvirni sporazum, odnosno zaključenje ugovora za provođenje lokalnih izbora u iznosu od 1,5 milion KM sa PDV-om. Provodiće se pregovarački postupak bez objave obavještenja. Nakon postupka će se zaključiti okvirni sporazum sa najpovoljnijim ponuđačem na period od dvije godine – rečeno je na sjednici CIK.

Predsjednik CIK BiH Irena Hadžiabdić podsjetila je da su na prvom tenderu 24 kompanije preuzele dokumentaciju, te da se za 28 dana, koliko je bio otvoren tender, niko nije javio i da je postupak poništen.

– Čekali smo pravosnažnost odluke o poništenju i to je danas. Sutra ide odluka o novom postupku javne nabavke. To će biti pregovarački postupak bez objave obavještenja koji omogućava da možda malo skratimo rok te nabavke, na nekoliko dana.

Taj proces počinje sutra i podrazumijeva da ćemo ići u pregovarački postupak sa svima koji nam upute zahtjev, ne samo sa pojedinim kompanijama, ciljan – rekla je Hadžiabdićeva.  

(BN TV)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button