Biznis

Uskoro optužnica protiv Đoke Ekvatora?

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci privodi kraju istragu protiv vlasnika kompanije “Ekvator” Đorđa Davidovića, a do kraja jula se očekuje i podizanje optužnice, saznaje portal CAPITAL.

Međutim, proces odugovlači upravo Davidović jer se ne odaziva na poziv tužioca da bude saslušan u svojstvu osumnjičenog, a što je zakonska obaveza i uslov za podizanje optužnice.

Međutim, kako saznajemo strpljenje tužioca nije neograničeno.

“On ne želi da primi poziv za saslušanje i velika je vjerovatnoća da će tužilac napisati nalog za njegovo privođenje kako bi mogao da podigne optužnicu”, kaže za CAPITAL izvor blizak ovoj pravosudnoj instituciji.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka o ovim informacijama se nisu željeli očitovati.

Oni su naveli da postoje tri predmeta u radu protiv Davidovića, a da je onaj iz aprila 2022. godine priveden kraju.

Podsjećamo, grad Banjaluka je tada prijavio Davidovića, da je sa gradskog računa preko Ekvatora cesijom koja je kasnije poništena skinuo preko dva miliona maraka na račun fiktivne firme Banigo građenje.

“Sve tri prijave nalaze se u fazi istrage. Saslušavaju se oštećeni, svjedoci i prikuplja se relevantna dokumentacija kako bi se donijela odgovarajuća tužilačka odluka, s tim da se prijava koja je podnesena 11. aprila 2022. godine nalazi  u završnoj fazi istrage i u skorije vrijeme se očekuje donošenje konačne tužilačke odluke”, rečeno je za CAPITAL iz tužilaštva.

Podsjećamo, Davidovića je tužilaštvu prijavila i policija zbog sumnje da je u 20 krivičnih djela pribavio nezakonitu dobit veću od osam miliona KM.

Takođe i kupci kojima je uzeo novac za stanove a nikada ih nije izgradio su ga prijavili za prevaru.

U kompaniji “Ekvator” je u toku predstečajni postupak po zahtjevu firme Standard Prva iz Bijeljine.

(Capital) Foto: Screenshoot

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button