Društvo
Aktuelno

(FOTO) Od Stanivukovićevog grandioznog najavljivanja radova na novom izgledu hotela ostala je samo RUPA PUNA GOMILE SMEĆA!!!

Do prije samo nekoliko mjeseci gledali smo velike najave početka radova na novom hotelu u centru grada. Na predstavljanju projekta novog izgleda hotela Palas, koje je bilo prije samo godinu dana, imali smo priliku da vidimo i Milorada Dodika zajedno sa Stanivukovićem. Obojica su čitali hvalospjeve o novom izgledu hotela i kako je to posljednjih 40 godina bilo “ruglo” centra Banjaluke. Međutim, godinu dana kasnije, dobili smo “ruglo” koje služi ni manje ni više nego kao rupa za odlaganje smeća.

Vjerovatno se mnogi sjećaju kako je Stanivuković javnosti govorio da će izgradnja novog hotela “Palas” u centru Banjaluke početi do sredine aprila. Spominjao se i početak maja. Ali, dođe i kraj maja, a od radova na gradilištu ništa nema. Stanivuković je takođe govorio kako će ovaj objekat biti najviši i najveći u istoriji Republike Srpske. Za sad ovo je definitivno najveća i najdublja rupa u istoriji Republike Srpske.

U velikoj rupi tek po neka mašina i velika količina smeća. Umjesto da se gomila posao, gomila se otpad. I to uglavnom od kojekakvog kartona i praznih gajbi.

Na stranu što Banjalučani svakodnevno prolaze pored velikog gradilišta, koje je i te kako kvari izgled grada, već je pri tome ograđeno slabom ogradom. Sada još treba da gledaju i smeće koje se gomila na mjestu gdje su radovi, kako su obećavali, trebali da počnu.

I nije tako davno rečeno kako će budući hotel biti najveći objekat izgrađen u Srpskoj, kako je cijena rušenja bila tri miliona i da je to plaćao investitor, kao i odvoz. Izgradnja će, kako se govorilo, koštati 150 miliona maraka.

U septemru 2021. godine u Banjaluku je došao i Filip Cepter je tada rekao kako je njegova firma još prije deset godina htjela da riješi ovaj problem. Još tada je rekao kako će novi objekta biti simbol Banjaluke.

Još čekamo da vidimo kako će da izgleda. Ili bar radovi da počnu.

Izvor
Srpskainfo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button