Banja LukaDruštvo

(VIDEO) “Nevrijeme poharalo naselja, a Grad ćuti” Trivićeva pita zašto gradska vlast ne nadoknadi štetu građanima, pa se dotakla teniske dvorane

U ovom mandatu za sve je bilo novca osim za potrebe građana Banjaluke.

Poručila je ovo predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, koja dodaje da su se “ekspresno gradili teniski tereni za koje je rečeno da će biti teniska dvorana, od koje je ostalo ruglo, trošilo se na farbanje mostova u vrijednosti 10 puta višoj od potrebne, preuređivale su se već postojeće ulice za milionske iznose, preuređuju se već postojeći parkovi u kojima se narušava zelenilo u korist betona”….

– Samo se po pitanju građana kojima je olujno nevrijeme i grad napravilo ogromne štete na baštama, voćnjacima i automobilima, niko iz Grada nije oglasio – izjavila je Trivićeva.

Ona navodi da je jedini koji je nešto izustio bio šef Civilne zaštite, Dragan Babić, koji je rekao da se ne radi o objektima u kojima ljudi žive i da Grad nema obavezu da nadoknadi tu štetu.

Trivićeva dodaje da već peti dan na ovu temu vlada muk iz Gradske uprave.

– Da li predstavnici Grada, na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem svojim ćutanjem građanima poručuju da narod ima i previše automobila, kao što im je to nedavno poručio Milorad Dodik na Dugoj Njivi?! – zapitala se Jelena Trivić.

Trivićeva tvrdi da je zaista sramno da se niko po ovom pitanju nije oglasio, da nije proglašeno stanje elementarne nepogode povodom grada koji je poharao naselja Lazarevo, Derviši i druga naselja u gradu, te da građani ne mogu da očekuju nadoknadu štete ni od jednog nivoa vlasti.

– Grad Banja Luka bi morao u cjelosti da nadoknadi štetu vlasnicima automobila. Ako je bilo novca za besmislene projekte poput nepostojeće teniske dvorane, onda ih mora biti i za građane. Sa mjesta gradonačelnika naći ću način da se ljudima kojima je grad nanio veliku štetu, ova šteta nadoknadi – zaključila je Trivićeva.

U prilogu je, ističe ona, sadašnje stanje teniskih terena na koje je bačeno preko 55 miliona narodnog novca.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button